Helpdeskartikel

Voicemail van uw GSM (mobiele telefoon) uitschakelen

Wanneer u een telefoon koopt, staat altijd standaard de voicemail aan. Veel mensen wensen dit niet en willen de voicemail uitzetten. Bij veel providers is dit de eerste keer erg omslachtig. Daarom geven wij u op deze pagina voor alle Nederlandse en Belgische providers een korte toelichting hoe u uw voicemail kunt uitschakelen. Tevens is het verstandig uw voicemail alsmede álle andere doorschakelingen te annuleren voordat u naar het buitenland gaat, dit om (hoge) kosten en verrassingen achteraf te voorkomen. Doorschakelingen annuleren kunt u doen door ##002# (zend) in te voeren.

KPN, KPN Prepaid en Hi Prepaid
Bij KPN Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331. LET OP: Maakt u gebruik van verkort kiezen, draai dan éérst een 0!

Tevens is het voor KPN en Hi klantn mogelijk om de voicemail aan- of uit te zetten via het gratis nummer 1200. Kies hiervoor in het menu de optie 'selfservice'.

Vodafone en Vodafone prepaid
Bij Vodafone staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Zowel abonnees als prepaid gebruikers kunnen de voicemail gratis uitschakelen door te bellen met 12330. Voor het inschakelen van de voicemail belt u met 12331 (eveneens gratis). Daarnaast kunt u uw mobiel ook direct door laten schakelen naar de voicemail (uw telefoon gaat niet over), aanzetten gaat via 12332 en uitzetten gaat via 12333.

Tevens biedt Vodafone de mogelijkheid om de voicemail in- of uit te schakelen via 'My Vodafone' (onder Toestel en Instellingen) op de website van Vodafone. Hiervoor moet u uzelf eenmalig registreren waarna u via de website van Vodafone uw mobiele diensten kunt beheren.

T-Mobile en T-Mobile prepaid
Bij T-Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. De eerste keer kunt u uw voicemail enkel laten uitschakelen door de T-Mobile klantenservice. Zowel abonnees als prepaid gebruikers kunnen dit laten doen via het nummer 1200. Via dit zelfde nummer kunt u uw voicemail ook weer laten aanzetten.

Tevens biedt T-Mobile de mogelijkheid om de voicemail in- of uit te schakelen via 'My T-Mobile' op de website van T-Mobile. Hiervoor moet u uzelf eenmalig registreren waarna u via de website van T-Mobile uw mobiele diensten kunt beheren.

Telfort en Telfort Prepaid
Bij Telfort staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail uitschakelen door een gratis SMS te sturen naar 1233 met de tekst 'UIT'. U kunt de voicemail terug aanzetten door de tekst 'AAN' gratis te SMS'en naar 1233

Tevens biedt Telfort de mogelijkheid om de voicemail in- of uit te schakelen via 'Mijn Telfort' op de website van Telfort. Hiervoor moet u uzelf eenmalig registreren waarna u via de website van Telfort uw mobiele diensten kunt beheren.

AH Mobiel
Bij AH Mobiel staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Ben
Bij Ben staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail uitschakelen door op de website van Ben in te loggen op 'Ik Ben' en te klikken op 'Mijn abonnement'

Bliep
Bij Bliep staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail uitschakelen door op de website van Bliep in te loggen en te klikken op 'instellingen'.

Hema Mobiel
Bij Hema Mobiel staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Hollandsnieuwe
Bij Hollandsnieuwe staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail uitschakelen door op de website van Hollansdnieuwe in te loggen op 'Mijn Hollandsnieuwe' en te klikken op 'instellingen'.

Lebara Mobile
Bij Lebara Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail uitschakelen door een gratis SMS te sturen naar 1233 met de tekst 'UIT'. U kunt de voicemail terug aanzetten door de tekst 'AAN' gratis te SMS'en naar 1233

Lycamobile / Lyca Mobile
Bij Lycamobile / Lyca Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt de voicemail van Lycamobile / Lyca Mobile uitschakelen door de code ##002# in te toetsen op uw mobiele telefoon en vervolgens op de bel-toets te drukken. Bij sommige klanten blijkt dit niet te werken. Zij kunnen bellen naar de klantenservice via 1200 of op 020-754 3030 om de lycamobile voicemail uit te laten zetten.

Medion Mobile (Aldi Talk)
Bij Medion Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Ortel Mobile
Bij Ortel Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Rabo Mobiel
Bij Rabo Mobiel staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Robin Mobile
Bij Robin Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Simpel
Bij Simpel staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail bij Simpel alleen laten uitschakelen door de klantenservice. Hiervoor belt u met het nummer 0900-1418 (35 cent per gesprek).

Simyo
Bij Simyo staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Sizz
Bij Sizz staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail gratis uitschakelen door te bellen met 12330. Voor het inschakelen van de voicemail belt u met 12331 (eveneens gratis). Daarnaast kunt u uw mobiel ook direct door laten schakelen naar de voicemail (uw telefoon gaat niet over), aanzetten gaat via 12332 en uitzetten gaat via 12333.

Tele2 Mobiel
Bij Tele2 Mobiel staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt de voicemail van Tele2 Mobiel uitzetten door vanaf uw mobiele telefoon te bellen naar de klantenservice op het nummer 1200. Ook het aanzetten van de voicemail dient via de klantenservice te gebeuren door eveneens te bellen naar 1200 vanaf uw mobiele telefoon.

U kunt uw Tele2 Mobiel voicemail ook uitschakelen door de code ##002# in te toetsen op uw mobiele telefoon en vervolgens op de bel-toets te drukken.

Yes Telecom
Bij Yes Telecom staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Youfone
Bij Youfone staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Belgische providers (Proximus, Mobistar en Base)
Voor zover bij ons bekend is het bij Belgische providers niet mogelijk de voicemail uit te schakelen. Voicemail is bij alle Belgische providers een gratis dienst. Belgische GSM gebruikers kunnen de voicemail ook gerust in het buitenland aan laten staan, dit brengt geen extra kosten met zich mee, mits de gebruiker zijn berichten niet in het buitenland beluistert, aangezien dit berekend wordt als een internationale oproep.

Reacties
Heleen E
05-02-2014
Bedankt voor de tip! Na lang in de wacht staan en een ontzettend "spontane" , haha, medewerker van Lyca aan de lijn te hebben gehad is mijn voicemail uitgeschakeld. Maar dan wel na een aantal onlogische "controlevragen" waarbij je bijna je hele administratie overhoop moet halen voor de "broodnodige" info! Maar goed, geen onnodig ingesproken berichten meer.
Cor Bergwerf
21-12-2013
Ik heb een iPhone 5s, ik ben er ondertussen van overtuigd dat de virtuele toets voicemail via Tele2 niet werkt,echter weet iemand welke code je moet gebruiken na inbellen met nummer 1233. Tele2 verwijst naar hun forum maar daar kom ik helaas niet verder.
Mike W
21-11-2013
Heel hartelijk dank! Het is vrijwel niet te vinden hoe je de voicemail kunt uitschakelen, alleen op deze site kon ik het vinden! Echt top. We bellen nooit. Ja, 1x per half jaar, anders verloopt het beltegoed, maar voicemail?? We zouden niet weten waar dat was/is. Dus: uitschakelen... klaar!
Harry Gazelle
01-11-2013
Tele2 uitzetten voicemail: kan ook snel via chat sessie klantenservice mobiel(code ##002# werkt niet). Binnen enkele minuten geregeld: via vraag en antwoord.
Jacques Collaert
02-10-2013
Ik heb Aldi Talk met Medionmobile. Ik wil de mailbox volledig uitschakelen. Medion gebruikt het netwerk van KPN. Ik woon in België. Bel ik 12339 dan krijg ik als antwoord "uw pincode heeft te weinig belkrediet" Mijn belkrediet bedraagt 17€. Wie weet raad? Dank bij voorbaat. Collaert Jacques
Mieke Marinus
17-09-2013
Bij tele2 werkt de code ##002# dus niet... Alleen bellen naar de klantenservice is afdoende om je VM uit te schakelen , wel zo geregeld gelukkig !!
Meltem Yalcin
29-08-2013
In een woord: SUPER! Eindelijk er van af!
Eric Horst
28-06-2013
Bij Lyca Mobile gaat het toch niet zo eenvoudig als vermeld.Ik heb een email naar hen toegestuurd met de vraag waarom het uitzetten van m'n voicemail niet simpeler kan.Ik kreeg vervolgens een email terug met de mededeling dat ze de volgende vier gegevens van mij nodig hadden: 1:telefoonnummer 2:simkaartnummer 3:datum laatste opwaardering 4:meest gebelde nummer M.a.w.:Lyca laat duidelijk blijken dat ze liever hebben dat men de voicemail aan laat staan. Groet,Eric
Sylvia Bennink
27-06-2013
Hoe een klusje waar je tegenopziet in een minuutje geklaard is. Met het doorschakelverhaal als bonus. Heel erg bedankt.
Stella Alders
18-05-2013
Dit is echt een uitkomst, en je had wel gelijk met Lyca, bij sommige klanten lukt `t niet om voicemail uit te zetten zonder de klantenservice te bellen. ##002# al verscheidene malen geprobeerd, maar tot op `t heden nog niets. Ik bel dinsdag wel even met de klantenservice, en die is gratis, dacht ik zo. Bedankt voor je site....heel, heel makkelijk.
Pierre Verhoeven
11-05-2013
Hartstikke mooi zo'n overzicht v.w.b. het uitzetten van de voicemail op een eenvoudige manier naar de afzonderlijke Providers.
Greet Mees
21-03-2013
By De Belgische provider Proximus is voicemail uitschakelen wel mogelijk...! Even naar hun servicenummer 6000 bellen en vragen om Voicemail van je gsmnummer te nemen... Onmiddelijk ok. Mvg
RIEKY BERENDSEN
06-01-2013
ook ik ben erg gelukkig met deze site Hartelijk dank voor de oplossing
henk cl
22-12-2012
hartelijk dank voor u hulp eindelijk van die voicemail kpn verlost. geweldige site ga zo door groeten en fijne feestdagen voor u allen. henk
F. Zouteriks
06-12-2012
Ontzettend bedankt!! Lange tijd zitten klooien maar na jullie uitleg zo gepiept.
Luc Zilverberg
16-11-2012
ALDI - TALK gaat over het net van de KPN dus daar gelden de zelfde nummers voor om de voice mail aan / uit te zetten PS: lekker goedkoop bellen hoor met ALDI TALK en overal goede ontvangst, ook handig voor een extra nummer of nummer op vakantie. Mvg Luc
law nope
20-10-2012
Om de voicemail van t mobile ongeveer na een minuut aan te laten gaan kun je de volgende code intoetsen **61*+31624 je eigen 06nr*11*30# Groeten law
Lies x x x x
30-09-2012
Bij tele2 werkt het niet met ##002# daar ben je gewoon verplicht de klantenservice te bellen! Mijn mobiel gaf aan voicemail gewist en toen belde ik met mijn huis telefoon naar mijn mob en hoppa gewoon weer voicemail. :(
bol rof
29-09-2012
hoe zet je de voicemail voor gt-mobile uit?
jan boel
21-09-2012
Die verrekte voicemail uit kunnen zetten bij KPN, maar kreeg toen vervelende sms bij elk gemist gesprek. Bel ....nmr om u voice mail aan te zetten. Echt niet! bel 12337 ben je ook van die sms af, bij kort draaien is nmr 012337 Veel rust
Els Venz
26-08-2012
Bedankt voor deze super handige lijst en zo makkelijk uitgelegd, Maker ik vind je TOP!!! nu even iedereen in mijn lijst deze link sturen!!! :-))
Hans Beuken
24-08-2012
Voor vectone en delight mobile kun je de voicemail uitschakelen met ##002#
marie-Louise Rutten
21-08-2012
Na 1uur zoeken, 1uur automatische klantenservice nog steeds de voicemail aan. Door deze pagina binnen 5sec uit. ##002# Yes. Super bedankt
Leny Frijns
19-08-2012
Wat een super handige pagina. Dank je wel voor degene die dit heeft opgesteld.
L L
10-08-2012
Had ik deze site maar eerder gevonden. Geweldig, Dank je wel. Binnen 1 minuut opgelost.

Reageer!

GSM Helpdesk Nederland maakt gebruik van cookies. Hoe wij omgaan met uw privacy leest u in ons privacybeleid.