Nieuws

11:48
Twee miljard maandelijkse actieve gebruikers op Facebook
Facebook heeft bekend gemaakt dat de sociale netwerksite wereldwijd twee miljard maandelijkse actieve gebruikers telt. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2013, toen de mijlpaal van één miljard gebruikers werd behaald. Facebook werd opgericht in 2004 door Mark Zuckerberg.
09:53
Qualcomm kondigt nieuwe IOT-platform voor wearables aan
De Amerikaanse chipmaker Qualcomm heeft een nieuwe IoT-platform voor wearables aangekondigd. Snapdragon Wear 1200 is gebaseerd op LTE M1 (eMTC) en NB-IoT connectiviteit en biedt een relatief groot bereik als gevolg van de groei van LTE narrowband-technologieën. De oplossing richt zich vooral op low-power, high efficiency -onnectiviteit voor wearable devices voor kinderen, huisdieren, ouderen en fitness trackers.
09:28
Honor 9 in Europa te koop voor 430 euro
Honor gaat zijn nieuwe topmodel Honor 9 in Europa verkopen voor een prijs van 429,90 euro. Dat blijkt uit informatie die is gepubliceerd op de online VMall store van de Huawei-dochter. Honor onthulde de Honor 9 begin juni in China, waar het toestel op 16 juni in de verkoop ging. Toen was nog onduidelijk wanneer het toestel naar Europa zou komen.
08:45
HTC ziet glansrijke toekomst voor VR
In de eerste zes maanden van dit jaar is er al meer geïnvesteerd in virtual reality (VR) dan over geheel 2016. Dat schrijft de Taiwanese technologiewebsite Digitimes op basis van uitspraken van Alvin Wang Graylin, president of HTC Vive Greater China. Voor HTC betekent dat goed nieuws aangezien HTC-smartphones niet meer al warme broodjes over de toonbank gaan en HTC in VR nieuwe omzetbronnen ziet.
27-06-2017
OnePlus, Vodafone: verkeerde configuratie veroorzaakt 4G-probleem OnePlus 5
OnePlus laat weten dat het werkt aan een oplossing voor het probleem dat de nieuwe OnePlus 5 geen verbinding kan maken via het 4G-netwerk van Vodafone. Tweakers meldde het probleem onlangs en heeft OnePlus hiervan naar eigen zeggen op de hoogte gesteld.
27-06-2017
Apple neemt Duitse leverancier van eye tracking brillen over
Het was al bekend dat Apple veel meer wil gaan doen met augmented (AR) en virtual reality (VR). Apples introductie van zijn ARKit waarmee ontwikkelaars AR-toepassingen kunnen maken voor iOS 11, gaf dit al duidelijk aan. Apple denkt zo zelfs in korte tijd uit te kunnen groeien tot het grootste AR-platform wereldwijd, zo werd bekend tijdens de recent gehouden Worldwide Developer Conference. Nu heeft het concern uit Cupertino een startup overgenomen op het gebied van eye tracking die Apples plannen lijkt te ondersteunen.
27-06-2017
Sociale media, internetondernemingen bundelen krachten tegen extremistische content
Vier internetorganisaties gaan samenwerken om een vuist te maken tegen het plaatsen van extremistische online content. Met de oprichting van het Global Internet Forum moet dergelijke content beter bestreden worden. Het afgelopen jaar zijn er al afspraken gemaakt met onder meer de Europese Commissie om meer werk te maken van meldingen van extremistische content, zoals het sneller verwijderen ervan. YouTube zag eerder dit jaar veel adverteerders vertrekken toen bekend werd dat hun advertenties bij terroristische en haat zaaiende content stonden.
27-06-2017
Samsung brengt Coral Blue versie uit van Galaxy S8, S8+
Samsung heeft wat meer kleuren toegevoegd aan zijn Galaxy S8 en Galaxy S8+ reeks. Beide topmodellen zijn nu ook verkrijgbaar in de kleur Coral Blue. Er zijn verder geen veranderingen doorgevoerd, dat gebeurde recent wel bij een nieuwe software- update van beide toestellen.
27-06-2017
Satelliet-tv aanbieder Joyne maakt zenderaanbod bekend
Satelliet-tv aanbieder Joyne heeft bekend gemaakt wat zijn zenderaanbod wordt. Daarbij zitten niet echt veel verrassingen: de publieke en commerciële Nederlandse omroepen, regionale omroepen, het Belgische VRT, Fox en Discovery. Behalve het in juli startende Joyne is als nieuwe tv-aanbieder multiplay-provider NLE sinds vorig jaar actief op de Nederlandse markt. Youfone wil deze zomer beginnen met een soft launch van zijn tv-platform.
27-06-2017
Belangstelling jongeren voor sociale media daalt licht, groei bij senioren
Steeds meer ouderen gebruiken sociale media, zo blijkt uit onderzoek van het CBS. In 2014 en 2016 steeg het gebruik van instant messaging, professionele netwerken en overige sociale media het sterkst onder mensen van 65 jaar en ouder. Bij jongeren is er juist een lichte daling.
27-06-2017
Vodafone, NN, komen met prepaid autoverzekering Bundelz
Vodafone en verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden komen met een nieuw soort autoverzekering voor consumenten. Vodafone brengt daarbij de kennis binnen op het gebied van IoT en connected auto's.
27-06-2017
Apple geeft eerste publieke beta vrij
Apple heeft de eerste publieke bèta vrijgegeven van iOS 11. Mensen die zich hebben opgegeven als publieke bèta-testers, kunnen de versie gaan downloaden. Van de eerder deze maand maand tijdens het WWDC getoonde nieuwste versie van Apples mobiele OS waren eerder al twee betaversies voor ontwikkelaars vrijgegeven. Daar stonden echter nog veel fouten in.
26-06-2017
Ziggo breidt aanbod op Ziggo Go app flink uit
Met ingang van vandaag voegt Ziggo meer dan vijftig zenders toe aan de Ziggo Go app. Onder andere Fashion TV, MTV Live, MyZen (allen in HD), Motorsport.tv, Baby TV, Animal Planet, Aljazeera English en het Ziggo Eventkanaal. Daarnaast zijn de zenders BBC en ARD nu ook buitenshuis te bekijken. Het is afhankelijk van het abonnement van de klant welke zenders de gebruiker kan zien.
26-06-2017
WhatsApp stopt ondersteuning op Windows Phone 7, iOS 6
Aan het eind van het jaar stopt WhatsApp met de ondersteuning van zijn diensten op Windows Phone 7, iOS 6 en Android 2.1 en 2.2. Eerder al, namelijk aan het eind van deze maand, houdt het bedrijf op met de ondersteuning op BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 en Nokia Symbian S60.
26-06-2017
Youfone biedt 'onbeperkte' databundel voor 21 euro per maand
Simonly-aanbieder Youfone heeft zijn aanbod uitgebreid met een bundel met onbeperkte data, maar ook zijn volledige bundelaanbod gewijzigd. Voor 21 euro per maand kan de Youfone-abonnee ongelimiteerd surfen, e-mailen, appen, enzovoorts. Daarbij krijgt hij/zij internet op het 4G-netwerk van KPN. Hoewel Youfone spreekt over ‘unlimited’ geldt er een fair use policy van 15 GB. Als dit bereikt is, gaat de internetsnelheid terug naar 64 Kbps.
1 dag geleden bespaarde iemand €376 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening
Nu verkrijgbaar

20-06-2017
Motorola Moto E4
14-06-2017
Alcatel A3
13-06-2017
Blackberry KEYone