Samsung geeft aftrap voor verkoop Samsung Galaxy Note 4

17-10-2014  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Samsung heeft gisteren avond in het Tobacco Theater in Amsterdam de aftrap gegeven voor de verkoop van haar nieuwe Samsung Galaxy Note 4. Het nieuwe paradepaardje zal vanaf dit weekend in Nederland verkrijgbaar zijn.

Met het Amsterdam International Dance Event in Amsterdam als achtergrond, heeft Samsung gisteren avond de aftrap gegeven voor de verkoop van de Samsung Galaxy Note 4 in Nederland. De nieuwste phablet van Samsung zal vanaf dit weekend in Nederland verkrijgbaar zijn, zo liet Samsung gisteren avond weten

.

Samsung presenteerde de Samsung Galaxy Note 4 begin september tijdens de IFA in Berlijn. Het toestel is alweer de vierde telg in de befaamde Note serie. Met de Samsung Galaxy Note 4 zet Samsung zichzelf weer aan de top van de smartphone markt. Niet alleen qua specificaties maar ook qua design laat Samsung zich weer van haar goede kant zien. Met ontwikkelingen die we eigenlijk al in de Samsung Galaxy S5 hadden verwacht laat Samsung zien nog steeds op het hoogste niveau mee te kunnen doen.

Vernieuwde vormgeving
Samsung is de afgelopen tijd behoorlijk bekritiseerd vanwege het veelvuldig gebruik van plastic in smartphones, terwijl andere fabrikanten al volop gebruik maken van metaal. Samsung heeft deze kritiek ter harte genomen, want de Samsung Galaxy Note 4 kent een aluminium frame. Het frame kent een vloeiende curve waarin het beeldscherm naadloos overloopt. In de Samsung Galaxy Note 4 gebruikt Samsung zogenaamd '2.5D glas' wat zorgt voor extra bescherming en gelijktijdig een betere kijkervaring.

De achterzijde van de Samsung Galaxy Note 4 wordt gekenmerkt door een achtercover met een zachte textuur. Daarmee wordt volgens Samsung niet alleen de vormgeving van het toestel wordt onderstreept, maar biedt ook een superieure grip en slijtvastheid.

5,7 inch groot QHD beeldscherm
Samsung is de afgelopen maanden niet alleen bekritiseerd om haar materiaalgebruik. Ook het ontbreken van 'echte' innovatie in de Samsung Galaxy S5 is het bedrijf duur komen te staan. Begin dit jaar werd in de aanloop naar de introductie van de Samsung Galaxy S5 veelvuldig de hoop en verwachting uitgesproken dat deze smartphone de eerste 'westerse' smartphone zou worden met een zogenaamd QHD beeldscherm. Dat bleek helaas niet het geval te zijn en uiteindelijk is LG met haar LG G3 er met deze primeur vandoor gegaan. Samsung maakt dit met de introductie van de Samsung Galaxy Note 4 nu wel weer goed. De Galaxy Note 4 is namelijk de eerste 'smartphone' van Samsung voor de westerse markt met een QHD beeldscherm.

QHD staat voor 'Quad HD', oftewel een beeldschermresolutie die vier keer zo hoog is dan 'HD'. Met een resolutie van 1440 x 2560 pixels kent het beeldscherm van de Samsung Galaxy Note 4 zo'n 1,8 keer zoveel pixels dan het Full HD beeldscherm in de Samsung Galaxy S5.

Nadat de drie vorige generaties Galaxy Note's allen telkens een groter beeldscherm kregen dan hun voorganger, lijkt de Galaxy Note serie nu haar maximale formaat bereikt te hebben. De nieuwe Samsung Galaxy Note 4 heeft - net als haar voorganger - een 5,7 inch groot beeldscherm waarbij de resolutie dus 1,8 keer hoger ligt dan bij haar voorganger. Het beeld op het beeldscherm is hierdoor weer aanzienlijk scherper. Een traditie waar Samsung niet mee heeft gebroken is de traditie een Super AMOLED beeldscherm te gebruiken. Ook het beeldscherm van de nieuwe Samsung Galaxy Note 4 heeft derhalve een Super AMOLED beeldscherm gekregen.

Krachtige hardware
Ook qua hardware is de Samsung Galaxy Note 4 'state of the art'. Het toestel wordt aangedreven door een zeer krachtige 2,7 GHz quad-core processor, begeleid door 3 gigabyte werkgeheugen. Het toestel heeft daarbij standaard al 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit en beschikt over een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 64 gigabyte.

Camera's
Op cameragebied is de Samsung Galaxy Note 4 er ook weer op vooruit gegaan. De Samsung Galaxy Note 4 heeft een 16-megapixelcamera gekregen met optische beeldstabilisatie. Hierdoor wordt het makkelijker om bij weinig licht goede foto's te schieten doordat bewegingen tijdens het fotograferen worden gecorrigeerd.

Aan de voorzijde is een 3,7-megapixel frontcamera aanwezig. Dankzij de f 1.9 groothoeklens is de camera in staat om standaard foto's met een hoek van 90 graden te schieten, wat verder opgekrikt kan worden naar 120 graden wanneer een 'groepsselfie' geschoten moet worden.

Verbeterde audio
Samsung heeft de Samsung Galaxy Note 4 uitgerust met meerdere microfoons en een verbeterde luidspreker. Hierdoor is het toestel in staat achtergrondgeluid nog beter weg te filteren tijdens gesprekken. Dankzij deze filteringsmogelijkheden is het ook mogelijk gesprekken op te nemen waarbij tot acht verschillende stemmen herkend kunnen worden. In de geluidsopname is het vervolgens mogelijk achteraf de uitspraken van slechts één persoon uit het gesprek te filteren.

Sensoren
Smartphones worden vandaag de dag van steeds meer sensoren voorzien. Het lijstje sensoren van de Samsung Galaxy Note 4 omvat onder ander een Gesture- (gebaren), Accelerometer- (beweging), Geo-magnetische- (kompas), Gyroscoop-, RGB-, Infrarood LED-, Proximity- (nabijheid), Barometer- en een hal sensor. Verder beschikt de Samsung Galaxy Note 4 volgens Samsung over een verbeterde vingerafdrukscanner en is ook de hartslagsensor uit de Galaxy S5 in de nieuwe Note 4 geïntegreerd. De Samsung Galaxy Note 4 is verder 's werelds eerste smartphone met een UV sensor.

S-Pen
Eén van de meest kenmerkende onderdelen van de Samsung Galaxy Note serie is de S-Pen. Uiteraard heeft Samsung de nieuwe Galaxy Note 4 ook van deze S-Pen voorzien. Door het grote beeldscherm en de hoge beeldschermresolutie leent de Galaxy Note 4 zich meer dan ooit te voren voor multi-tasking. De gebruiker kan daarbij zelf bepalen of zij apps full-screen, in een split-screen of in een 'pop-up window' gebruiken.

Opnieuw heeft Samsung de S-Pen ook weer verbeterd. Samsung belooft dat de S-Pen een nog natuurlijkere 'pen ervaring' geeft, waardoor het lijkt alsof met een normale pen op papier geschreven wordt. Samsung heeft verder de zogenaamde 'Air Command' verbeterd, zodat veel gebruikte functies nog makkelijker toegankelijk zijn.

Laatste technische details
Naast al deze uitgebreide specificaties, functies en mogelijkheden is het ook nog het vermelden waard dat de Samsung Galaxy Note 4 af fabriek zal draaien op de nieuwste versie van Android, momenteel Android 4.4 Kitkat. De 'phablet' is uitgerust met een krachtige 3220 mAh accu die dankzij een nieuwe 'snellaadtechniek' sneller opgeladen kan worden. Daarnaast heeft Samsung de 'Ultra Power Saving Mode' verder verbeterd zodat bij een lege accu het toestel zo efficiënt mogelijk omgaat met de resterende energie om zo alsnog de dag door te komen.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy Note 4 is vanaf dit weekend in Nederand verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 749 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie