WhatsApp voert beveiliging tegen afluisteren in

WhatsApp voert beveiliging tegen afluisteren in

19-11-2014  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond informatie , Diensten , Messaging


WhatsApp gaat een extra beveiliging invoeren die het 'afsluisteren' van berichten die via WhatsApp verstuurd worden nog moeilijker moeten maken.

WhatsApp gaat binnenkort een update uitbrengen voor haar gelijknamige messaging applicatie waarin de beveiliging nog verder aangescherpt wordt. Dankzij de update die binnenkort voor Android smartphones beschikbaar zal gaan komen, kan WhatsApp berichten tussen twee toestellen coderen. Alleen het toestel van de verzender en de ontvanger van het bericht beschikken over de 'sleutel' om het bericht te decoderen, waarmee het 'afluisteren' van berichten nagenoeg onmogelijk wordt.

WhatsApp past een zogenaamde 'end-to-end versleuteling' toe in haar nieuwe versie van de WhatsApp applicatie. Daarbij worden tijdens het versturen van berichten tussen twee smartphones telkens 'sleutels' afgesproken waarmee berichten worden gecodeerd en gedecodeerd kunnen worden. Voorwaarde voor de werking van deze extra beveiliging is wel dat de smartphone van zowel de zender- als de ontvanger beide voorzien zijn van een versie van WhatsApp die deze versleuteling ondersteunt.

WhatsApp gaat de versleuteling in eerste instantie toepassen in de Android versie van haar app, die verreweg de meeste gebruikers kent. Later zal ook de app voor de iPhone een update gaan krijgen.

Omdat de versleuteling vooralsnog alleen toegepast kan worden op berichtenverkeer tussen twee smartphones, zullen groepsgesprekken alsmede multimediabestanden vooralsnog niet gecodeerd worden door WhatsApp.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie