WhatsApp laat zien wie typt in een groepsgesprek

WhatsApp laat zien wie typt in een groepsgesprek

21-11-2014  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond informatie , Diensten , Messaging


Opnieuw heeft WhatsApp een nieuwe feature toegevoegd aan haar gelijknamige berichten-app. Vaanf nu kunnen gebruikers van WhatsApp in een groepsgesprek ook zien als iemand een bericht typt of een audiobericht opneemt.

WhatsApp weet behoorlijk in het nieuws te blijven. Begin deze maand activeerde WhatsApp 'leesbevestigingen' middels blauwe vinkjes in haar gelijknamige berichtenapp. Deze nieuwe feature leidde begin deze maand tot felle kritiek omdat niet iedereen blij was met de wetenschap dat de verzender van een bericht kan zien of de ontvanger het bericht heeft gelezen.

Begin deze week werd vervolgens bekend dat WhatsApp berichtenverkeer tussen twee personen gaat versleutelen en coderen, zodat het onmogelijk wordt berichten 'af te luisteren'. Vandaag is bekend geworden dat er nog een nieuwe feature aan WhatsApp toegevoegd is: vanaf nu kunnen alle leden in een groepschat zien wanneer één van de deelnemers van de groepschat een bericht aan het typen is of een audiobericht opneemt.

Bij één op één gesprekken laat WhatsApp al veel langer zien dat er een bericht wordt getypt of een audiobericht wordt opgenomen. In groepsgesprekken toonde WhatsApp deze informatie tot op heden nog niet.

WhatsApp is haar gelijknamige applicatie behoorlijk aan het uitbreiden qua functionaliteit. Onlangs werd het maximaal aantal deelnemers aan groepsgesprekken via WhatsApp al opgehoogd van 50 naar 100. Voorts werkt WhatsApp al geruime tijd aan een belfunctie. Deze belfunctie wordt waarschijnlijk begin 2015 geïntroduceerd en maakt het mogelijk voor gebruikers van WhatsApp om een telefoongesprek te voeren via de (mobiele) dataverbinding van het toestel.

Bron || Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie