Acer, Microsoft, Motorola en Samsung winnen eerste editie Telecom Awards

04-12-2014  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond informatie, Toestellen


De uitreiking van de eerste Telecom Awards heeft een onverwacht groot succes opgeleverd voor Microsoft. Met haar Lumia smartphones wist Microsoft maar liefst drie van de zes te vergeven Telecom Awards in de wacht te slepen. Naast Microsoft vielen ook Acer, Motorola en Samsung in de prijzen.

Microsoft is onverwacht als grote winnaar uit de bus gekomen tijdens de uitreiking van de eerste Nederlandse Telecom Awards. De Lumia 630 werd in de categorie 'Entry-level', een categorie voor smartphones tot 200 euro, uitgeroepen tot de Beste Koop. Dezelfde Telecom Award voor Beste Koop ontving Microsoft ook voor de Lumia 930 in de categorie 'High-end' met toestellen duurder dan 400 euro.

In de categorie 'Mid-range', met smartphones van 200 tot 400 euro, wist Microsoft zelfs de meest prestigieuze Telecom Award in de wacht te slepen. In deze categorie ging Microsoft met haar Lumia 830 naar huis met de Telecom Award voor het 'Beste Product'.

Naast Microsoft zijn ook Motorola, Acer en Samsung in de prijzen gevallen. Motorola ontving de prestigieuze Telecom Award voor 'Beste Product' in de categorie 'Entry-level' voor haar bijzondere Motorola Moto G. Acer ging in de categorie 'Mid-end' naar huis met de Telecom Award voor de 'Beste Koop' met haar compleet uitgeruste, maar zeer betaalbare Acer Liquid Jade. In het high-end segment kon de vakjury niet om de Samsung Galaxy Note 4 heen. Dit toestel bleek zowel op papier, tijdens de jurering, als in alle technische tests met kop- en schouders boven de andere smartphones uit te steken en is daarmee de ontbetwiste winnaar van de Telecom Award 'Beste Product' in de categorie 'High-end'.

Uitslag Telecom Awards 2014
Uitslag Telecom Awards 2014

Overzicht van alle winnaars van de Telecom Awards 2014:

Beste Koop Entry-level: Microsoft / Nokia Lumia 630
Beste Product Entry-level: Motorola Moto G
Beste Koop Mid-end: Acer Liquid Jade
Beste Product Mid-end: Microsoft / Nokia Lumia 830
Beste Koop High-end: Microsoft / Nokia Lumia 930
Beste Product High-end: Samsung Galaxy Note 4

 

Transparant, objectief en onafhankelijk
De Telecom Awards zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt. De zes initiatiefnemers van de Telecom Awards AllAboutPhones, Androidworld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware.info, Mobile Cowboys en PortableGear hadden als missie volledig transparante, objectieve en onafhankelijke Telecom Awards in Nederland op poten te zetten.

Om de objectiviteit en onafhankelijkheid te waarborgen is aan fabrikanten gevraagd om in de drie prijssegmenten de beste smartphone te selecteren. Daarmee wordt bereikt dat eventuele redactionele voorkeuren bij één of meerdere initiatiefnemers van de Telecom Awards geen rol kunnen spelen.

Alle genomineerde toestellen zijn zowel door een vakjury bestaande uit zes afgevaardigden van iedere deelnemende partij beoordeeld op uiteenlopende punten. Daarnaast heeft Hardware.info alle toestellen onderworpen aan gestandaardiseerde technische tests en benchmarks. Middels geoptimaliseerde wegingen hebben alle beoordelingen, testen en benchmarks bij elkaar de uitslag bepaald.

Meer informatie en alle details over de Telecom Awards zijn te vinden op de speciale Telecom Awards website.

 ;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

04-06-2018
LG G7 ThinQ
25-05-2018
Motorola Moto E5
23-05-2018
Samsung Galaxy A6
17-05-2018
Nokia 8 Sirocco


Nieuw

30-05-2018
Nokia 5.1
30-05-2018
Nokia 3.1
02-05-2018
Samsung Galaxy A6
02-05-2018
LG G7 ThinQ
19-04-2018
Motorola Moto E5