WhatsApp biedt mogelijkheid om blauwe vinkjes uit te schakelen

15-12-2014  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond informatie, Diensten, Messaging


WhatsApp heeft een update uitgebracht voor haar gelijknamige Android app waarmee het mogelijk wordt om de leesbevestigingen middels blauwe vinkjes uit te schakelen.

Begin november ontstond een storm van kritiek op WhatsApp nadat de messaging-app plots 'leesbewijzen' activeerde. Middels blauwe vinkjes wordt sindsdien in de WhatsApp applicatie aangegeven wanneer een verzonden bericht is geopend en daarmee logischerwijs is gelezen door de ontvanger.

Blauwe vinkjes uitzetten in WhatsApp is nu mogelijk in de Android app
Blauwe vinkjes uitzetten in WhatsApp is nu mogelijk in de Android app

Na alle commotie heeft WhatsApp nu een update uitgebracht voor haar applicatie waarmee het mogelijk is om de blauwe vinkjes in WhatsApp uit te zetten. WhatsApp heeft er zelf geen ruchtbaarheid aan gegeven dat het nu mogelijk is geworden om de leesbevestigingen uit te schakelen.

In het instellingenmenu van WhatsApp kan nadat de nieuwste versie van WhatsApp geïnstalleerd is onder 'Account' > 'Privacy' de optie 'leesbewijzen' uitgeschakeld worden. Wanneer deze optie uitgeschakeld wordt, stuurt het toestel geen 'leesbevestiging' middels de beruchte blauwe vinkjes meer naar afzenders van berichten. Andersom kan degene die deze leesbewijzen uitzet ook zelf niet meer zien of zijn of haar verzonden berichten gelezen zijn door de ontvanger.

Vooralsnog kunnen de blauwe vinkjes alleen uitgezet worden in de Android app van WhatsApp. Er is vooralsnog geen update beschikbaar voor de iPhone of voor andere besturingssystemen. De verwachting is dat WhatsApp in ieder geval voor iOS op korte termijn ook een update zal uitbrengen waarmee de leesbevestigingen uitgezet kunnen worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie