WhatsApp stoot door naar 700 miljoen gebruikers

WhatsApp stoot door naar 700 miljoen gebruikers

07-01-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


WhatsApp telt ondertussen wereldwijd 700 miljoen gebruikers. In vier maanden tijd is daarmee het gebruikersaantal met wederom 100 miljoen gebruikers gestegen.

Het aantal gebruikers van messagingdienst WhatsApp blijft onverminderd groeien, blijkt uit de jongste cijfers die WhatsApp CEO Jan Koum naar buiten heeft gebracht. WhatsApp telt nu wereldwijd 700 miljoen gebruikers, Daarmee is het aantal gebruikers in iets meer dan 4 maanden tijd wederom met 100 miljoen gebruikers gestegen.

Eind augustus 2014 rapporteerde WhatsApp nog 600 miljoen actieve gebruikers. Vier maanden eerder, eind april 2014, stond de teller nog op 500 miljoen gebruikers. Daarmee laat WhatsApp zien dat de messagingdienst nog steeds stabiel groeit met ongeveer 100 miljoen gebruikers per 4 maanden. Wel lijkt het erop dat de groei vanaf dit jaar zal vertragen.

Dagelijks worden op dit moment zo'n 30 miljard berichten via WhatsApp uitgewisseld. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat WhatsApp rekent met het aantal 'afgeleverde' berichten. Met andere woorden, berichten in een groepsgesprek met bijvoorbeeld zeven deelnemers worden door WhatsApp ook zeven maal meegeteld.

Ontwikkelingen in 2015
WhatsApp CEO Jan Koum heeft laten weten dat WhatsApp ook in 2015 verder verbeterd blijft worden. De afgelopen maanden heeft WhatsApp diverse malen de headlines weten te halen vanwege zowel positieve als minder positief ontvangen ontwikkelingen.

Begin november activeerde WhatsApp leesbevestigingen middels 'blauwe vinkjes'. Dit leidde tot veel ophef. Midden november verbeterde WhatsApp de beveiliging van haar messagingdienst om het onderscheppen en afluisteren van WhatsApp gesprekken tegen te gaan. Kort daarna maakte WhatsApp het ook mogelijk om te zien wie er typt in een groepsgesprek. Midden december voegde WhatsApp een optie toe om leesbevestigingen middels blauwe vinkjes uit te schakelen.

Belfunctie
De volgende optie die WhatsApp waarschijnlijk gaat toevoegen is een 'belfunctie'. Over een belfunctie wordt al sinds september vorig jaar gesproken. Tot op heden heeft WhatsApp de functie nog niet geactiveerd, maar uit de code van WhatsApp blijkt wel dat de functie in ontwikkeling is. Het zal naar verluidt in de loop van 2015 mogelijk gaan worden om via WhatsApp spraak- en videogesprekken te gaan voeren via de mobiele internetverbinding of via Wi-Fi. 

De belfunctie belooft een nieuwe klap te gaan geven aan de telecomwereld aangezien WhatsApp gebruikers naar verwachting zowel via een Wi-Fi netwerk als via een mobiele dataverbinding kunnen gaan bellen. WhatsApp heeft de afgelopen jaren al de omzet uit SMS flink gekanibaliseerd en gaat mogelijk nu ook de omzet uit belminuten afbreken.

Alternatief voor roaming
De belfunctie in WhatsApp wordt ook gezien als een alternatief om hoge roamingkosten in het buitenland te voorkomen of om goedkoop cq. gratis te kunnen bellen met familie, vrienden en kennissen in het buitenland. Zeker wanneer gebeld wordt via een Wi-Fi netwerk zullen er naar verwachting geen kosten gemaakt worden om te bellen met andere WhatsApp gebruikers.

Naast de belfunctie lijkt ook een webversie van WhatsApp en spampreventie onderweg te zijn.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie