LG buigt beeldscherm over twee randen in prototype smartphone

09-01-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


LG heeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een prototype getoond van een smartphone waarbij het beeldscherm over twee randen is gebogen.

Samsung en LG zijn momenteel de enige twee bedrijven ter wereld die flexibele beeldschermen in de massaproductie hebben gekregen. Tussen de twee gedoodverfde concurrenten is dan ook een ware wedloop gaande wie met de meest innovatieve toepassingen komt van flexibele beeldschermen.

Prototype van LG met dual-edge beeldscherm (fotobron: The Verge)
Prototype van LG met dual-edge beeldscherm (fotobron: The Verge)

Vorig jaar september presenteerde Samsung op de IFA in Berlijn de Samsung Galaxy Note Edge. Deze variant op de Samsung Galaxy Note 4 was- en is bijzonder doordat dit de eerste 'smartphone' is waarbij het beeldscherm over de rand van het toestel doorloopt.

LG heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een prototype getoond van een smartphone waarbij het beeldscherm over twee randen van het beeldscherm doorloopt.

LG onderstreept dat het om een prototype gaat en het getoonde toestel dus niet in de winkels zal komen te liggen. Wel wil LG met het prototype laten zien waar het bedrijf toe in staat is en wat we logischerwijs de komende tijd van LG kunnen verwachten.

Critici stellen dat het eigenlijk maar goed is dat het getoonde toestel niet commercieel uitgebracht zal worden. Het 6 inch grote gebogen beeldscherm heeft namelijk maar een resolutie van 720 x 1280 pixels.

Het lijkt erop dat LG technisch gezien hetzelfde beeldscherm heeft gebruikt voor dit prototype als eerder werd gebruikt in de eerste LG G Flex. Dit was eveneens een 6 inch groot beeldscherm met een 720p HD resolutie. Dat LG al beter kan bleek eerder deze week uit de presentatie van de LG G Flex2. Dit toestel heeft een gebogen beeldscherm van 5,5 inch en een aanzienlijk hogere resolutie van 1080 x 1920 pixels (Full HD).
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie