Onaangekondigde Sony Xperia E4 spoedig verkrijgbaar in Nederland

12-01-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Al in december bleek dat Sony momenteel werkt aan de Sony Xperia E4. Uit betrouwbare bron heeft GSM Helpdesk beschikt vernomen dat de Sony Xperia E4 spoedig uitgebracht zal gaan worden en slechts 99 euro zal gaan kosten.

Geen opvolger maar juist een nóg scherper geprijsde smartphone. Dat belooft de Sony Xperia E4 te gaan worden. GSM Helpdesk Nederland heeft uit een eigen betrouwbare bron vernomen dat de Sony Xperia E4 op korte termijn op de markt zal komen. Dit is opmerkelijk, aangezien Sony het toestel nog niet officieel heeft gepresenteerd. De Sony Xperia E4 krijgt volgens onze bron een verkoopadviesprijs van slechts 99 euro. Daarmee wordt de Sony Xperia E4 mogelijk de goedkoopste Android smartphone van Sony tot nu toe.

Eerder uitgelekte foto's van de Sony Xperia E4
Eerder uitgelekte foto's van de Sony Xperia E4

De Sony Xperia E4 lekte midden december vorig jaar al voor het eerst uit. Hoewel wij de geruchten op het gebied van haar hardware niet kunnen bevestigen, wezen de uitgelekte gegevens over de Sony Xperia E4 in december al op een zeer scherp geprijsde smartphone. Sony zou namelijk gebruik maken van een MediaTek processor in het toestel in plaats van een duurdere Qualcomm processor die het bedrijf nu nog gebruikt voor de Sony Xperia E3.

Volgens de eerdere geruchten wordt de Sony Xperia E4 aangedreven door een 1,3 GHz quad-core MediaTek processor, begeleid door 1 gigabyte aan werkgeheugen. De Sony Xperia E3 draait op een 1,2 GHz quad-core processor van Qualcomm. Doordat in de Xperia E4 een MediaTek processor gebruikt wordt, zal 4G ondersteuning in het toestel ontbreken, iets waarover de Xperia E3 wel beschikt. Dit heeft uiteraard ook een drukkend effect op de uiteindelijke verkoopprijs van het toestel.

De Sony Xperia E4 krijgt naar verluidt een 5 inch groot beeldscherm met een qHD beeldschermresolutie (540 x 960 pixels). Vooral deze hoge schermresolutie is een eigenschap die in dit prijssegment nog niet veel voorkomt.

In december werd nog gesuggereerd dat de Sony Xperia E4 pas in maart tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd zal worden. Uit onze informatie blijkt dat Sony het toestel waarschijnlijk al in de komende weken zal presenteren en het toestel nog dit kwartaal in Nederland in de winkels zal komen te liggen voor een verkoopadviesprijs van 99 euro.

Meer informatie en alle (nu bekende) specificaties over de Sony Xperia E4 is verzameld op onze Sony Xperia E4 overzichtspagina. Wilt u op de hoogte gebracht worden zodra de Sony Xperia E4 in Nederland in de winkels wordt gespot, meldt u dan hieronder aan voor onze gratis reminderservice.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie