WhatsApp presenteert langverwachte webversie

WhatsApp presenteert langverwachte webversie

22-01-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


WhatsApp heeft gisteren avond haar langverwachte webversie gepresenteerd. Gebruikers van Android en Windows Phone smartphones alsmede BlackBerry's kunnen gebruik maken van de webversie.

Na maanden van geruchtren en speculaties heeft WhatsApp gisteren avond de langverwachte webversie van WhatsApp gepresenteerd. Via de webversie is het mogelijk om WhatsApp in een internetbrowser op de computer te laden en vervolgens te 'appen' vanaf een PC.

De webversie van WhatsApp werkt vooralsnog alleen in de Google Chrome browser en ook enkel in combinatie met Android, Windows Phone of BlackBerry smartphones. Apple iPhones worden niet ondersteund vanwege 'beperkingen in het iOS platform'.

Gebruikers die vanuit de internetbrowser berichtjes willen versturen via WhatsApp moeten web.whatsapp.com openen in de Google Chrome browser. Vervolgens moet met de smartphone vanuit de WhatsApp-app een QR code gescand worden om een verbinding te kunnen maken tussen de smartphone en de computer. De smartphone moet voor de werking van de webversie van WhatsApp gedurende het gebruik van de webversie in verbinding blijven met het internet.

Nadat een verbinding tot stand is gekomen tussen de webversie van WhatsApp en de smartphone, worden alle gesprekken getoond die op de smartphone staan en kunnen gebruikers WhatsApp berichtjes versturen en ontvangen via de Google Chrome browser. De berichtjes worden ook automatisch opgeslagen op de smartphone.

WhatsApp is de nieuwe functionaliteit gefaseerd aan het uitrollen en is beschikbaar in de nieuwste versie van de WhatsApp-app. Diverse gebruikers laten weten zelfs na installatie van de update de web-versie nog niet te kunnen gebruiken. Oplossing hiervoor lijkt te zijn om WhatsApp geheel te de-installeren en opnieuw te installeren. Vooraf een back-up maken van alle berichten in WhatsApp is aan te raden aangezien WhatsApp geen online back-up van berichten maakt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie