WhatsApp gestart met gefaseerde uitrol belfunctie

WhatsApp gestart met gefaseerde uitrol belfunctie

02-02-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Met de nieuwste versie van WhatsApp is het mogelijk om andere WhatsApp gebruikers te bellen. De functie wordt momenteel gefaseerd uitgerold.

WhatsApp heeft een versie van WhatsApp uitgebracht waarmee gebruikers elkaar kunnen bellen via de (mobiele) internetverbinding. De versie van WhatsApp waarin de belfunctie is verwerkt is vooralsnog alleen te downloaden via de website van WhatsApp en is enkel nog geschikt voor Android smartphones.

Zelfs na installatie van de nieuwe versie van de App via de website van WhatsApp kunnen gebruikers voor alsnog niet direct bellen. WhatsApp is bezig met een gefaseerde uitrol van de belfunctie Om te kunnen gaan bellen met de app moeten gebruikers eerst zelf een keer gebeld zijn door een andere gebruiker. Op die manier zal de belfunctie de komende weken en maanden als een 'olievlek' uitbreiden.

Gebruikers van WhatsApp kunnen zowel via een Wi-Fi verbinding als via een mobiele dataverbinding bellen, ook wel 'Voice over IP', kortweg VoIP genoemd. Gebruikers die bellen via hun mobiele dataverbinding kunnen hun eventuele databundel gebruiken om te bellen en betalen daardoor niet langer een tarief per minuut. Het is nog niet bekend hoeveel dataverkeer een VoIP verbinding via WhatsApp per minuut verbruikt.

Het was oorspronkelijk de bedoeling van WhatsApp om de belfunctie vorig jaar zomer al uit te gaan rollen. Eind vorig jaar werd bekend dat de belfunctie begin 2015 beschikbaar zou moeten gaan komen.

WhatsApp is de laatste tijd druk bezig met het uitbrengen van nieuwe functionaliteit. Nog geen anderhalve week geleden heeft WhatsApp een knullige maar toch langverwachte 'webversie' van WhatsApp uitgebracht. Daarnaast heeft WhatsApp de afgelopen jaren de beveiliging en versleuteling van berichtenverkeer verder aangescherpt om het onderscheppen van WhatsApp verkeer moeilijker te maken. Ook activeerde WhatsApp - tot ergernis van veel gebruikers - zogenaamde 'leesbevestigingen' middels blauwe vinkjes. Na alle ophef kwam WhatsApp met een instellingsmogelijkheid om leesbevestigingen uit te zetten.

Begin deze maand maakte WhatsApp bekend wereldwijd 700 miljoen gebruikers te hebben. WhatsApp is daarmee de meest gebruikte messenger ter wereld.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie