'Afrekenen in winkels wordt ook mogelijk met een Samsung Galaxy S6'

'Afrekenen in winkels wordt ook mogelijk met een Samsung Galaxy S6'

04-02-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Na Apple gaat ook Samsung een eigen mobiele betaaldienst introduceren. De mobiele betaaldienst wordt gelijktijdig met de Samsung Galaxy S6 gepresenteerd en zal ook werken op het nieuwe toestel.

Diverse Koreaanse media melden dat Samsung, in navolging op Apple, ook met een eigen mobiele betaaldienst gaat komen. De betaaldienst zou gelijktijdig met de verwachte Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge gepresenteerd gaan worden op zondag 1 maart voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona.

Geruchten dat de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge gebruikt zouden kunnen gaan worden als 'digitale portemonnee' of vervanging voor een bankpas of creditcard zijn niet nieuw. Al sinds december doen deze geruchten de ronde. De nieuwe informatie is echter al een stuk concreter. Volgens Koreaanse media gaat Samsung gebruik maken van de mobiele betaaloplossingen van het Amerikaanse bedrijf LoopPay.

Anders dan Apple Pay werkt LoopPay niet via een NFC chip. Daardoor kan met LoopPay naar verluidt bij alle betaalautomaten betaald worden. Net als een magneetstrip op een bankpas of creditcard zendt LoopPay vanuit een telefoon een magnetisch signaal uit naar een betaalterminal. Daardoor is het mogelijk om contactloos te betalen via elke pin-terminal zonder dat deze aangepast hoeft te worden. Met LoopPay kan daardoor bij aanzienlijk meer betaalterminals betaald worden dan met Apple Pay.

Om gebruik te kunnen maken van LoopPay kunnen onder andere bankpassen, creditcards, spaarkaarten, loyaliteitskaarten en identiteitsbewijzen in de beveiligde LoopPay app geladen worden. Daarna zijn deze kaarten niet meer fysiek nodig om betalingen te kunnen verrichten of deel te kunnen nemen aan spaar- of loyaliteitsprogramma's. In onderstaande video wordt de werking van LoopPay uitgelegd.

De Samsung Galaxy S6 belooft één van de eerste smartphones te gaan worden die de betalingsoplossing van LoopPay ondersteunt. Doordat LoopPay een stuk universeler is dan Apple Pay en voor LoopPay geen aanpassingen nodig zijn aan bestaande betaalterminals, is de verwachting dat de betaalfunctie in de Samsung Galaxy S6 vrijwel meteen wereldwijd zal werken.

Samsung heeft de internationale media alreeds uitgenodigd voor een grote persconferentie op zondag 1 maart in Barcelona. Tijdens dit 'Unpacked Event', zoals Samsung het zelf noemt, wordt de Samsung Galaxy S6 en mogelijk ook de Samsung Galaxy S6 Edge geïntroduceerd.

Alle informatie die tot nu toe is uitgelekt is samengevoegd in een (voorlopig) specificatie overzicht van de Samsung Galaxy S6. Wilt u als eerste op de hoogte gebracht worden zodra de Samsung Galaxy S6 in Nederland verkrijgbaar is? Meldt u dan hieronder aan op onze gratis reminderservice en ontvang een eenmalige notificatie per e-mail zodra de Samsung Galaxy S6 in Nederland in de winkels wordt gespot.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie