Sony presenteert Xperia E4 met vernieuwd design

10-02-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Geruchten over de Sony Xperia E4 deden al sinds eind 2014 de ronde. Vandaag is een einde gekomen aan alle geruchten met de officiële aankondiging van de bijzonder en vernieuwend vormgegeven Sony Xperia E4.

In de laatste maanden van 2014 werd al gesproken over de Sony Xperia E4 en begin januari ontving GSM Helpdesk al inside informatie dat het toestel ook in Nederland uitgebracht zou gaan worden. Vandaag is definitief een einde gekomen aan de geruchten en speculaties, want zojuist heeft Sony de Xperia E4 officieel gepresenteerd.

Sony Xperia E4
Sony Xperia E4

De Sony Xperia E4 belooft een aantrekkelijk geprijsde smartphone te gaan worden. Hoewel Sony vandaag nog geen officiële uitlatingen heeft gedaan over de prijsstelling, lieten eerdere gegevens waarover GSM Helpdesk beschikt al zien dat het toestel waarschijnlijk minder dan 100 euro gaat kosten.

Ondanks de zeer scherpe prijs levert Sony met de Xperia E4 een behoorlijk complete en opvallend goed afgewerkte smartphone af. Het design is vernieuwend met ronde vormen die passen bij Sony's OmniBalance Designfilosofie.

De Sony Xperia E4 heeft een behoorlijk groot beeldscherm van 5 inch met een resolutie van 540 x 960 pixels en wordt aangedreven door een 1,3 GHz quad-core MediaTek processor. Daarbij kan het toestel rekenen op 1 gigabyte werkgeheugen en maar liefst 8 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Natuurlijk is ook een geheugenkaartslot aanwezig voor geheugenkaartjes van maximaal 32 gigabyte.

Op cameragebied gaat de Sony Xperia E4 er behoorlijk op vooruit ten opzichte van haar 'voorganger', de Sony Xperia E3. De 5-megapixelcamera aan de achterzijde is onverander gebleven. Maar in plaats van een simpele VGA camera heeft de nieuwe Xperia E4 een 2-megapixel frontcamera voor bijvoorbeeld selfies en videogesprekken.

Sony Xperia E4
Sony Xperia E4

Een andere belangrijke eigenschap die Sony graag onder de aandacht brengt is het uithoudingsvermogen van de Sony Xperia E4. Het toestel is voorzien van een krachtige 2300 mAh accu waarop de smartphone met gemak twee dagen stand-by zou moeten kunnen staan dankzij de unieke Stamina energiebesparingsmodus.

De Sony Xperia E4 komt binnenkort op de markt en gaat naar verwachting rond de 100 euro kosten. Meer informatie, alle specificaties en een overzicht van al het nieuws over de Xperia E4 is verzameld op onze uitgebreide Sony Xperia E4 overzichtspagina. Voorts is het mogelijk om uzelf hieronder aan te melden voor onze gratis herinneringsservice. Na aanmelding ontvangt u geheel gratis een (eenmalige) update via e-mail zodra de Sony Xperia E4 in Nederland in de winkels wordt gespot.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie