Samsung neemt Looppay over om eigen betaaldienst veilig te stellen

Samsung neemt Looppay over om eigen betaaldienst veilig te stellen

19-02-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung heeft de innovatieve betaaldienst en start-up Looppay plots overgenomen. De overname werd gisteren avond bekend gemaakt en heeft te maken met Samsung's ambities op het gebied van mobiel betalen.

Samsung heeft de innovatieve start-up Looppay overgenomen. Beide bedrijven maakte de overname gisteren avond (Nederlandse tijd) bekend. Wat Samsung voor Looppay betaald heeft is niet bekend. Wel lijkt Samsung zich genoodzaakt gevoeld te hebben om Looppay over te nemen nadat duidelijk werd dat de Samsung Galaxy S6, die waarschijnlijk op 1 maart door Samsung gepresenteerd wordt, gebruik zou maken van de innovatieve betaalfunctionaliteit van Looppay.

Diverse bedrijven, waaronder bijvoorbeeld Apple en Microsoft, zijn permanent op zoek naar 'koopjes' en proberen innovatieve start-ups of bedrijven met revolutionaire producten in eigendom te krijgen. Samsung is er nu in geslaagd Looppay voor zichzelf te winnen door het bedrijf nu al over te nemen.

Looppay heeft een betaaldienst ontwikkeld die werkt met nagenoeg elke betaalterminal die er momenteel is. Anders dan voor Apple Pay hoeven voor het gebruik van de betaaldienst van Looppay de betaalterminals in winkels niet aangepast of vervangen te worden. Daarmee werkt Looppay - in tegenstelling tot Apple Pay - met nagenoeg elke betaalterminal ter wereld. De nieuwe Samsung Galaxy S6 wordt naar verwachting uitgerust met de technologie van Looppay.

Anders dan Apple Pay werkt LoopPay niet via een NFC chip. Net als een magneetstrip op een bankpas of creditcard zendt LoopPay vanuit een telefoon een magnetisch signaal uit naar een betaalterminal. Daardoor is het mogelijk om contactloos te betalen via elke pin-terminal zonder dat deze aangepast hoeft te worden.

Om gebruik te kunnen maken van LoopPay kunnen onder andere bankpassen, creditcards, spaarkaarten, loyaliteitskaarten en identiteitsbewijzen in de beveiligde LoopPay app geladen worden. Daarna zijn deze kaarten niet meer fysiek nodig om betalingen te kunnen verrichten of deel te kunnen nemen aan spaar- of loyaliteitsprogramma's. In onderstaande video wordt de werking van LoopPay uitgelegd.

De Samsung Galaxy S6 belooft één van de eerste smartphones te gaan worden die de betalingsoplossing van LoopPay ondersteunt. Doordat LoopPay een stuk universeler is dan Apple Pay en voor LoopPay geen aanpassingen nodig zijn aan bestaande betaalterminals, is de verwachting dat de betaalfunctie in de Samsung Galaxy S6 vrijwel meteen wereldwijd zal werken.

Samsung heeft de internationale media alreeds uitgenodigd voor een grote persconferentie op zondag 1 maart in Barcelona. Tijdens dit 'Unpacked Event', zoals Samsung het zelf noemt, wordt de Samsung Galaxy S6 en mogelijk ook de Samsung Galaxy S6 Edge geïntroduceerd.

Alle informatie die tot nu toe is uitgelekt is samengevoegd in een (voorlopig) specificatie overzicht van de Samsung Galaxy S6. Wilt u als eerste op de hoogte gebracht worden zodra de Samsung Galaxy S6 in Nederland verkrijgbaar is? Meldt u dan hieronder aan op onze gratis reminderservice en ontvang een eenmalige notificatie per e-mail zodra de Samsung Galaxy S6 in Nederland in de winkels wordt gespot.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie