HTC presenteert lang verwachte HTC One M9

01-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2015


Zowel qua specificaties als qua design geëvolueerd met de tijd, dat is de gloednieuwe HTC One M9 die HTC zojuist officieel heeft gepresenteerd in Barcelona.

Maanden hebben we er al over geroddeld en gespeculeerd en zojuist is het hoge woord er dan eindelijk uitgekomen: HTC brengt eind deze maand haar geheel nieuwe HTC One M9 uit. De HTC one M9 is zowel qua design als qua specificaties 'geëvolueerd' met de tijd. Wat goed was is behouden, wat verbeterd kon worden is verbeterd.

HTC One M9
HTC One M9

Design
HTC vergelijkt haar nieuwe HTC One M9 graag met luxe automerken zoals bijvoorbeeld Porsche. Telkens is in nieuwe modellen een duidelijke handtekening zichtbaar waaraan de auto als een 'Porsche' herkenbaar is. Dat geldt ook voor de nieuwe HTC One M9.

HTC One M7 (links), HTC One M8 (midden) en HTC One M9 (rechts)
HTC One M7 (links), HTC One M8 (midden) en HTC One M9 (rechts)

Twee jaar geleden introduceerde HTC de toen revolutionair vormgegeven HTC One (M7). Sindsdien zijn de sterke kenmerken van deze vormgeving behouden gebleven in de HTC One M8 van vorig jaar en zojuist geïntroduceerde HTC One M9 en verder aangevuld en verrijkt met nieuwe technieken en nóg betere afwerkingen waardoor de alreeds prijswinnende vormgeving nóg beter is geworden.

De behuizing van de HTC One M9 is in een duo-tone kleurstelling uitgevoerd
De behuizing van de HTC One M9 is in een duo-tone kleurstelling uitgevoerd

Aan de voorzijde zijn de HTC One M8 van vorig jaar en de nieuwe HTC One M9 nauwelijks uit elkaar te houden, maar aan de zij- en achterkanten van het toestel zijn duidelijke verschillen zichtbaar. Op de eerste plaats omdat de nieuwe HTC One M9 niet langer een duo-camera heeft, op de tweede plaats omdat de randen van de HTC One M9 'als een luxe juweel' zijn afgewerkt in een andere kleur (duo-tone) of zijn gepolijst.

Specificaties
De HTC One M9 is een juweel om te zien, maar is ook qua specificaties en functionaliteit weer een waardige 'flagship smartphone'. De specificaties van de HTC One M9 zijn exact zoals ze de afgelopen tijd veelvuldig zijn uitgelekt met in het middelpunt de veel besproken en op voorhand al befaamde super snelle Qualcomm Snapdragon 810 processor.

De Qualcomm Snapdragon 810 processor is een 64bit octa-core processor, bestaande uit een 2 GHz quad-core processor en een 1,5 GHz quad-core processor. De processor is dankzij deze twee quad-core processoren opgebouwd volgens het 'big.LITTLE' principe waardoor de processor zowel extreem snel als super energiezuinig kan zijn.

De processor wordt ondersteund met maar liefst 3 gigabyte aan werkgeheugen. Qua opslagcapaciteit biedt de HTC One M9 standaard al 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Voorts is een geheugenkaartslot aanwezig voor MicroSD geheugenkaarten van maximaal 128 gigabyte.

De HTC One M9 heeft een 20-megapixelcamera met Dynamic Exposure en wordt beschermd door Saffier glas
De
HTC One M9 heeft een 20-megapixelcamera met Dynamic Exposure en wordt beschermd door Saffier glas

Camera
Hoewel de HTC One M8 van vorig jaar met haar UltraPixel camera kwalitatief behoorlijk goede foto's wist te schieten, zullen veel HTC liefhebbers erg verheugd zijn dat de nieuwe HTC One M9 een primaire camera met een resolutie van maar liefst 20-megapixel heeft gekregen. Uniek is daarbij dat de camerasoftware is voorzien van 'dynamic exposure', waardoor de camera dynamisch weet te focussen en haar lichtinstellingen weet aan te passen op de situatie van dat moment. Volgens HTC is de dynamic exposure in de HTC One M9 dermate ver ontwikkeld dat het toestel haast op de zelfde manier weet te focussen en de belichtingsinstellingen weet aan te passen als het menselijke oog.

Dynamic Exposure heeft volgens HTC als bijkomend voordeel boven de al befaamde HDR techniek dat 'ghosting' tot het verleden behoord. Bij HDR worden feitelijk twee foto's gelijktijdig geschoten. Bij minimale bewegingen tijden het fotograferen kunnen deze bewegingen zichtbaar worden als 'ghosting', iets wat bij Dynamic Exposure volgens HTC niet op zal treden.

Om ervoor te zorgen dat foto's nooit verstoord worden door krasjes in de cameralens, wordt de cameralens van de HTC One M9 beschermd door saffier glas. Dit type glas staat bekend als de hardste glassoort en is nagenoeg krasvast.

De UltraPixel-camera uit de HTC One M8 is in de nieuwe HTC One M9 naar de voorzijde verhuisd
De UltraPixel-camera uit de HTC One M8 is in de nieuwe HTC One M9 naar de voorzijde verhuisd

UltraPixel
Omdat we tegenwoordig massaal selfies schieten, is er vandaag de dag een enorme behoefte aan smartphones met superieure front-camera's. HTC voorziet met de HTC One M9 in deze behoefte door haar befaamde UltraPixel camera uit de HTC One M8 naar de voorzijde van de HTC One M9 te verhuizen. Ook de frontcamera beschikt over het Dynamic Exposure algoritme die ervoor zorgt dat ook selfies altijd perfect scherp en keurig belicht zijn.

De HTC One M9 heeft wederom twee stereo front-facing speakers - dit keer met Dolby 5.1 technologie
De HTC One M9 heeft wederom twee stereo front-facing speakers - dit keer met Dolby Audio technologie

Geluid
HTC heeft ook een naam hoog te houden op het gebied van geluid. De eerste HTC One (M7) wist al een ongelofelijk mooi geluid voort te brengen met haar stereo front-facing speakers en Beats Audio. De HTC One M8 wist de geluidskwaliteit verder te overtreffen dankzij nieuw ontwikkelde speakers en HTC's BoomSound audio technologie. Wie er vanuit ging dat de geluidskwaliteit niet nog eens verbeterd kon worden, zal verbaasd zijn bij het horen van de nieuwe HTC One M9. Wederom is HTC erin geslaagd haar vorige toestellen te overtreffen en weet de HTC One M9 dankzij Dolby Audio technologie zelfs een surroud-sound te creëren.

 

Beeldscherm
Het beeldscherm van de HTC One M9 is niet veranderd ten opzichte van de HTC One M8. Ook in het nieuwe toestel gebruikt HTC een 5 inch groot Full HD beeldscherm. De interface van de HTC One M9 is wel flink onder handen genomen. Op de eerste plaats is de HTC One M9 voorzien van Sense Seven, een geheel nieuwe versie van HTC's befaamde Sense interface. Op de tweede plaats is het nu ook mogelijk om de interface vergaand te personaliseren middels thema's. Thema's en kleurschema's kunnen daarbij ook zelf samengesteld worden op basis van eigen foto's en kleurelementen uit die foto's. Uiteraard zijn er ook vele thema's kant en klaar te downloaden.

Met alleen een thema is een smartphone nog lang niet helemaal gepersonaliseerd, zo redeneert HTC. Daarom is het mogelijk om per thema niet alleen de achtergrondafbeeldingen, kleurschema's en lettertypes in te stellen, maar ook complete geluidsprofielen, icon-packs voor apps en eigen (notificatie)geluiden. De thema instellingen werken zelfs door tot binnen vele apps zoals bijvoorbeeld de bel- en muziekapplicatie.

Onder de metalen uni-body behuizing van de HTC One M9 gaat een zeer krachtige accu schuil
Onder de metalen uni-body behuizing van de HTC One M9 gaat een zeer krachtige accu schuil

Accu
Ondanks dat de HTC One M9 niet groter is dan haar voorganger, heeft HTC de accucapaciteit van het toestel toch behoorlijk weten op te krikken naar 2840 mAh. Samen met de energiezuinige processor en het efficiënte Android 5.0 Lollipop besturingssysteem weet de HTC One M9 daarmee een uithoudingsvermogen te realiseren als nooit te voren.

Prijs en beschikbaarheid
HTC heeft bekend zojuist bekend gemaakt dat de HTC One M9 vanaf 31 maart in Nederland in de winkels komt te liggen voor een verkoopadviesprijs van 749 euro. Een volledig overzicht van alle functies, mogelijkheden en specificaties hebben we verzameld op onze uitgebreide HTC One M9 overzichtspagina.

Hebben?
Net zo enthousiast geworden over de HTC One M9 als wij en wilt u als één van de eerste rondlopen met deze nieuwe smartphone? Meld u dan hieronder aan voor onze gratis herinneringsservice. Wij brengen u geheel gratis middels een éénmalige notificatie per e-mail op de hoogte zodra de HTC one M9 in Nederland in de winkels wordt gespot!
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie