Huawei getipt als volgende Nexus fabrikant

Huawei getipt als volgende Nexus fabrikant

28-02-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Hoewel de komst van een volgende Nexus smartphone waarschijnlijk nog minimaal een half jaar op zich zal laten wachten, gaan de eerste geluiden rond dat het Chinese Huawei wel eens de fabrikant van de volgende Nexus smartphone zou kunnen zijn.

De Nexus 6 is koud twee maanden in Nederland verkrijgbaar of het geruchtencircuit heeft haar blik alweer op de toekomst gericht. Hoewel het waarschijnlijk nog minimaal een half jaar duurt, doen nu al de eerste geruchten de ronde over de toekomstige Nexus smartphone of zelfs twee Nexus smartphones.

Gizmodo China, doorgaans een goed geïnformeerde bron, meldt op basis van informatie vanuit het Chinese sociale netwerk Weibo dat Google dit jaar met een Chinese smartphone fabrikant wil gaan samenwerken om de volgende Nexus smartphone te gaan produceren. Daarbij lijkt Huawei het meest voor de hand te liggen aangezien Huawei momenteel internationaal de meeste bekendheid geniet van alle Chinese smartphone fabrikanten tezamen.

Naast 'een Chinese fabrikant' zou Google dit jaar ook opnieuw de samenwerking met LG willen gaan opzoeken voor de productie van nog een tweede Nexus smartphone. In hoeverre de informatie klopt is momenteel niet na te gaan.

Gespeculeerd wordt dat Huawei een uitgebreide maar zeer betaalbare Nexus smartphone gaat maken, vergelijkbaar met de Huawei Ascend Mate 7 of de in China uitgebrachte Honor 6 Plus. LG zou op haar beurt de ontwikkeling van een duurdere en high-end Nexus smartphone voor haar rekening gaan nemen. Dit toestel zou een waardige opvolger voor de Nexus 6 moeten worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10