Hands-on: LG G Flex2 maakt debuut in Europa

01-03-2015  |  Patrick Kagenaar  |  Toestellen


De LG G Flex2 werd in januari dit jaar tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas al gepresenteerd, maar maakt tijdens het Mobile World Congress in Barcelona nu dan ook zijn debuut in Europa. De gekromde smartphone ligt eind deze maand in de Nederlandse winkels.

De eerste LG G Flex leek in eerste instantie vooral op een proefballon van de Koreaanse fabrikant. De gekromde telefoon zag er welliswaar bijzonder uit, qua schermresolutie liep het toestel behoorlijk achter op de concurrentie. In januari van dit jaar toonde LG de opvolger: de LG G Flex2. De kromming is gebleven, maar het toestel is ditmaal uitgerust met specificaties om de vingers bij af te likken. Zo wist LG met de G Flex2 de primeur te pakken als eerste smartphone met een Qualcomm Snapdragon 801 chipset.

LG G Flex2 heeft een gebogen scherm
LG G Flex2 heeft een gebogen scherm

Gebogen beeldscherm
Het beeldscherm van de LG G Flex2 is iets kleiner geworden ten opzichte van zijn voorganger. De G Flex2 beschikt over een gekromd, flexibel scherm van 5,5 inch in plaats van 6 inch. Ondanks dat het beeldscherm iets kleiner en daarmee ook iets handzamer is geworden, is de resolute van het scherm omhoog gegaan. Het toestel beschikt over een Full HD beeldscherm, waardoor het zich meer met de concurrentie kan meten.

De achterkant van de LG G Flex2 is krasvast
De achterkant van de LG G Flex2 is krasvast

Zelf-helende achterkant
Niet alleen het gekromde ontwerp trok de aandacht bij de eerste G Flex, ook de zelf-helende achterkant was opmerkelijk. Ook de G Flex2 is weer voorzien van een zelf-helende cover, echter zou LG de werking van de coating hebben geoptimaliseerd waardoor krasjes nu nog sneller verdwenen zouden moeten zijn.

Snapdragon 810 chipset
De LG G Flex2 is 's werelds eerste smartphone die wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 810 chipset. Deze chipset is speciaal ontwikkeld voor Android 5.0 Lollipop. De chipset bevat uit een 64bit octa-core processor, bestaande uit een 2 GHz quad-core processor en een 1,5 GHz quad-core processor. De chipset moet niet alleen extreem snel zijn, maar ook nog eens extreem zuinig. 

13-megapixelcamera met Laser Auto Focus
13-megapixelcamera met Laser Auto Focus

Specificaties
De specificaties van de LG G Flex2 lijken in veel opzichten op de specificaties van de LG G3. Zo is de G Flex2 voorzien van de bijzondere 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie én Laser Auto Focus. Hiermee stelt de camera razendsnel scherp in verschillende lichtomstandigheden. Aan de voorzijde is de G Flex2 voorzien van een 2.1-megapixelcamera, perfect voor selfies.

Qua formaat is de LG G Flex2 iets kleiner dan zijn voorganger. Het apparaat ligt hierdoor een stuk handzamer in de hand, een behoorlijke verbetering aangezien de eerste G Flex nog wel eens voor oncomfortabele situaties zorgde. Doordat de G Flex2 iets kleiner is, heeft het toestel ook iets op accu capaciteit moeten inleveren. Het toestel beschikt over een 3.000 mAh 'gebogen' accu. Dankzij speciale technieken kan de accu van de G Flex2 super snel opgeladen worden. In minder dan 40 minuten is de accu namelijk vanaf 0% al voor de helft opgeladen.

De LG G Flex2 beschikt over een 3.000 mAh accu
De LG G Flex2 beschikt over een 3.000 mAh accu

Ook beschikt de LG G Flex2 over een bijzondere MicroSD-kaart slot. Het toestel kan namelijk overweg met de MicroSD-kaartjes tot maximaal 2TB (2.048 GB). Hoewel er momenteel nog geen MicroSD-kaartjes van dit formaat beschikbaar zijn, is het toestel voorbereid op de toekomst. De MicroSD-kaart slot is te bereiken via de verwijderbare achterkant.

Software
De LG G Flex2 draait op Android 5.0 Lollipop, de meest recente versie van het besturingssysteem van Google. De skin die LG over de G Flex2 heeft gelegd komt vrijwel overeen met hetgeen ook op de LG G3 draait. Wel hebben de nieuwe mogelijkheden van Android Lollipop zich een weg naar het toestel gevonden. Zo zijn het nieuwe notificatiecentrum en de do-not-disturb functionaliteit op het toestel terug te vinden. Hoewel de skin funtioneel prima in elkaar steekt, sluit het nog niet helemaal aan op de kant die Google met Lollipop bewandeld. De Material Design-principes zijn namelijk nog niet opgenomen in de skin of apps die LG meeleverd.

De LG G Flex2 is medio maart beschikbaar
De LG G Flex2 is medio maart beschikbaar

Beschikbaarheid
De LG G Flex2 wordt medio maart in Nederland uitgebracht en gaat 699 euro kosten. Coolblue is reeds gestart met het aannemen van pre-orders voor de LG G Flex2. Meer informatie en een volledig overzicht van alle specificaties van de LG G Flex2 zijn verzameld op onze LG G Flex2 overzichtspagina.

Als eerste de LG G Flex2 hebben?
Wilt u als eerste rondlopen met de LG G Flex2? Meldt u dan hieronder aan voor onze gratis reminderservice en wordt direct op de hoogte gebracht zodra de LG G Flex2 in Nederland in de winkels wordt gespot!
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie