Samsung toont langverwachte Samsung Galaxy S6 Edge

01-03-2015  |  Patrick Kagenaar  |  MWC 2015


Samsung heeft tijdens haar Unpacked evenement aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona de langverwachte Galaxy S6 Edge gepresenteerd. De smartphone beschikt over opvallende gebogen schermranden.

Eigenlijk was de Samsung Galaxy S6 Edge al geen verassing meer. Het toestel is de afgelopen periode meerder malen opgedoken in het geruchten circuit. Zo lekte eerder deze week een uitgebreide fotoshoot van zowel de Galaxy S6 als Galaxy S6 Edge uit, en waren ook de specificaties al geen verassing meer dankzij een opgedoken benchmark.

Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge

Gebogen beeldscherm
Wat de Samsung Galaxy S6 Edge bijzonder maakt ten opzichte van de normale Galaxy S6, is het beeldscherm dat aan beide kanten gebogen is. Eerder werd op de CES in Las Vegas al een prototype toestel getoond met een aan beide kanten gebogen beeldscherm, maar Samsung lijkt nu dan toch de eerste fabrikant dat een dergelijk toestel op de markt brengt. Met zijn 5,1 inch is het beeldscherm even groot als de normale Galaxy S6. Ook de resolutie is exact gelijk gebleven en betreft 1440 x 2560 pixels. 

De Samsung Galaxy S6 Edge kent een volledig nieuw design
De Samsung Galaxy S6 Edge kent een volledig nieuw design

Vernieuwd design
Met de Samsung Galaxy S5 kreeg de Koreaanse fabrikant vorig jaar aardig wat kritiek over zich heen. Het design van het toestel was vrijwel gelijk aan dat van zijn voorgangers, waarbij het grootste kritiekpunt het gebruikte materiaal was: opnieuw plastic. Met de Galaxy S6 serie gooit Samsung het over een hele andere boeg. De Samsung Galaxy S6 Edge is geheel opnieuw ontworpen en toont weinig overeenkomsten met zijn voorgangers.

Het frame van de Galaxy S6 Edge is vervaardigd uit een enkel stuk aluminium. Aan zowel de voorkant als de achterkant heeft de fabrikant gekozen voor een afwerking van glas. Het design doet daarmee een beetje denken aan de iPhone 4(S) en de Sony Xperia Z serie, maar oogt dankzij de flink afgeronde hoeken toch als een echt Samsung product. Omdat de achterkant van het toestel nu van glas is gemaakt, is de accu voor het eerst in de geschiedenis van de Galaxy S serie niet meer vervangbaar.

De 16-megapixelcamera van de Samsung Galaxy S6 Edge
De 16-megapixelcamera van de Samsung Galaxy S6 Edge

16-megapixelcamera met IR detect
Hoewel de camera van de Samsung Galaxy S6 Edge qua megapixels gelijk is gebleven ten opzichte van de Galaxy S5, heeft Samsung de camera wel van een aantal leuke extra's voorzien. Zo beschikt de 16-megapixelcamera over optische beeldstabilisatie en over infrarood detectie, vergelijkbaar met de camera van onder andere de LG G3. Ook beschikt het toestel over een 5-megapixelfrontcamera met F1.9 lensopening. Hiermee moet het maken van selfies in diverse lichtomstandigheden geen probleem meer zijn.

Geen MicroSD-kaarten meer
Een andere opvallende stap is het ontbreken van een MicroSD-kaart slot. Het vernieuwde ontwerp liet geen ruimte meer over om op nette wijze de MicroSD-kaart slot in het apparaat te integreren. Wie toch graag de beschikking heeft over wat meer opslagruimte, wordt door Samsung op zijn wenken bediend. De fabrikant brengt het toestel namelijk uit in uitvoering met 32GB, 64GB en zelfs 128GB aan opslagruimte.

De accu van de Galaxy S6 Edge is niet vervangbaar
De accu van de Galaxy S6 Edge is niet vervangbaar

Exynos octa-core processor
Waar de nieuwe generatie flagships zoals de HTC One M9 voorzien worden door Qualcomm's nieuwste Snapdragon 810 chipset, heeft Samsung de Galaxy S6 Edge voorzien van haar eigen Exynos 7420 processor. Deze 64bit octa-core processor is opgebouwd volgens het big.LITTLE principe. Dit wil zeggen dat de processor zowel heel snel en krachtig als zuinig is. De processor wordt daarnaast bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen. Deze standaard zagen we al eerder terug bij de Samsung Galaxy Note 4 die in september tijdens de IFA in Berlijn werd geintroduceerd.

Sensoren
Net als de Samsung Galaxy S5 is ook de Samsung Galaxy S6 Edge uitgerust met een hartratemonitor aan de achterzijde en een vingerafdrukscanner in de home-toets aan de voorzijde van het toestel. De vingerafdrukscanner heeft nu aanzienlijk meer functionaliteit gekregen. Zoals verwacht stapt Samsung met haar Galaxy S6 en S6 Edge namelijk ook in de wereld van het mobiele betalen.

Samsung gebruikt in de Galaxy S6 Edge de innovatieve mobiele betaalmethode van de start-up 'LoopPay', die Samsung kort voor de introductie van de Galaxy S6 Edge heeft ingelijfd. Mobiele betalingen kunnen verricht worden middels een scan van de vingerafdruk.

Looppay heeft een betaaldienst ontwikkeld die werkt met nagenoeg elke betaalterminal die er momenteel is. Anders dan voor Apple Pay hoeven voor het gebruik van de betaaldienst van Looppay de betaalterminals in winkels niet aangepast of vervangen te worden. Daarmee werkt Looppay - in tegenstelling tot Apple Pay - met nagenoeg elke betaalterminal ter wereld. De nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge wordt naar verwachting uitgerust met de technologie van Looppay.

Net als een magneetstrip op een bankpas of creditcard zendt LoopPay vanuit de Galaxy S6 Edge een magnetisch signaal uit naar een betaalterminal. Daardoor is het mogelijk om contactloos te betalen via elke pin-terminal zonder dat deze aangepast hoeft te worden.

Om gebruik te kunnen maken van LoopPay kunnen onder andere bankpassen, creditcards, spaarkaarten, loyaliteitskaarten en identiteitsbewijzen in de beveiligde LoopPay app geladen worden. Daarna zijn deze kaarten niet meer fysiek nodig om betalingen te kunnen verrichten of deel te kunnen nemen aan spaar- of loyaliteitsprogramma's.

De Samsung Galaxy S6 Edge beschikt over fantastische specificaties
De Samsung Galaxy S6 Edge beschikt over fantastische specificaties

Overige specificaties
De Samsung Galaxy S6 Edge beschikt over een accu met 2600mAh aan capaciteit. Hoewel deze accu niet te vervangen is, beloofd Samsung dat het toestel toch de hele dag mee gaat onder zwaar gebruik. Verder is de Galaxy S6 Edge voorzien van de meest recente versie van Android, namelijk Android 5.0 Lollipop. Hier overheen ligt zoals vanouds Samsung's eigen grafische interface: TouchWiz. 

De Samsung Galaxy S6 Edge maakt niet alleen qua vormgeving en specificaties een flinke stap vooruit maar ook qua software en interface. Zoals verwacht heeft Samsung ook haar TouchWiz interface flink op de schop gegooid. TouchWiz oogt nu heel rustig en bevat veel kenmerken vanuit de standaard Android 5.0 Lollipop interface. Ook heeft Samsung de hoeveelheid voorgeïnstalleerde software sterk gereduceerd, wat een verademing is ten opzichte van vorige Galaxy S modellen.

Hoewel het toestel met zijn 7mm net iets dikker is dan de Galaxy S6, is het toestel wel iets lichter dan de 'normale' versie. Met zijn 132 gram is het toestel overigens niet opvallend licht te noemen.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy S6 Edge is nu officieel aangekondigd en zal ook relatief snel in de winkels komen te liggen. Samsung heeft zojuist bekend gemaakt dat het toestel al op 10 april in de winkels komt te liggen. De Samsung Galaxy S6 Edge komt in drie uitvoeringen met 32GB64GB en 128GB aan opslagcapaciteit in de kleuren White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum en Blue Topaz. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onderstaande specificatiepagina's:

Als eerste de Samsung Galaxy S6 Edge hebben?
Wilt u als eerste rondlopen met de Samsung Galaxy S6 Edge? Meldt u dan hieronder aan voor onze gratis reminderservice en wordt direct op de hoogte gebracht zodra de Samsung Galaxy S6 Edge in Nederland in de winkels wordt gespot!
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie