Daar is 'ie dan: De Samsung Galaxy S6 nu officieel gepresenteerd!

01-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2015


Vanavond is een einde gekomen aan maanden van geruchten. Samsung heeft namelijk zojuist in Barcelona de langverwachte Samsung Galaxy S6 gepresenteerd. De eerste indruk: De Samsung Galaxy S6 maakt alle verwachtingen waar!

Sinds begin dit jaar is er bijna geen dag voorbij gegaan zonder dat er nieuwe geruchten, foto's of informatie opdoken over de Samsung Galaxy S6. Vanaf vandaag zal het geruchtencircuit het een stuk rustiger krijgen want zojuist is in Barcelona de lang verwachte Samsung Galaxy S6 officieel door Samsung gepresenteerd. Het geruchtencircuit bleek het ook dit jaar weer bij het juiste eind te hebben en weet de Galaxy S6 alle verwachtingen waar te maken.

De gloednieuwe Samsung Galaxy S6
De gloednieuwe Samsung Galaxy S6

Vernieuwend
Voor het eerst sinds jaren kunnen we éindelijk van Samsung zeggen dat het bedrijf met haar Galaxy S6 vernieuwend is. Nadat de Samsung Galaxy S3, Galaxy S4 en Galaxy S5 qua vormgeving haast klonen van elkaar waren en daar afgelopen jaar flink op is afgestraft door de consument, heeft Samsung met de Galaxy S6 qua design een hele grote stap vooruit gezet.

De Samsung Galaxy S6 heeft een metalen frame
De Samsung Galaxy S6 heeft een metalen frame

Eindelijk voelt de Samsung Galaxy S6 nu ook 'premium' aan. Het toestel heeft een metalen frame en is aan de voor- en achterzijde afgewerkt met het oer-sterke Gorilla Glass 4. Het toestel is daarbij super dun, slechts 6,8 mm, en heeft een 'uni-body' behuizing. Dat betekent dat Samsung net als onder andere Apple, HTC en Sony nu de accu heeft 'ingebouwd'.

De Samsung Galaxy S6 is voorzien van een prachtig QHD Super AMOLED beeldscherm van 5,1 inch
De Samsung Galaxy S6 is voorzien van een prachtig QHD Super AMOLED beeldscherm van 5,1 inch

Doordat de accu is ingebouwd kan de accu van de Samsung Galaxy S6 met een hoger vermogen opladen. Slechts 10 minuten opladen is volgens Samsung goed voor 4 uur intensief gebruik. De Samsung Galaxy S6 kan in slechts 80 minuten tijd volledig opgeladen worden. Voorts ondersteund de Samsung Galaxy S6 de twee belangrijkste standaarden voor draadloos opladen: de zogenaamde 'WPC' en de 'PMA' standaarden. Dat betekent dat de Galaxy S6 met nagenoeg alle draadloze opladers opgeladen kan worden.

Beeldscherm
Het meest in het oog springt het prachtige, kleurrijke Super AMOLED beeldscherm van de Samsung Galaxy S6. Met een diagonaal van 5,1 inch is het beeldscherm van de Samsung Galaxy S6 exact even groot als het beeldscherm van de Galaxy S5. Ondanks dat het beeldscherm van de nieuwe Galaxy S6 even groot is dan het beeldscherm van haar voorganger, ligt de resolutie 1,8 maal hoger op 1440 x 2560 pixels (oftewel 'QHD' / '2K'). Hierdoor is het beeld ongekend scherp.

Prestaties
Zoals verwacht draait de Samsung Galaxy S6 op Samsung's eigen Exynos 7 processor. Dit is een zogenaamde 'octa-core processor' die feitelijk bestaat uit twee quad-core processoren. De processor is opgebouwd volgens het zogenaamde 'big.LITTLE' pricipe en bestaat daardoor uit een energiezuinige 1,5 GHz quad-core processor en een super snelle 2,1 GHz quad-core processor. Bijzonder detail is daarnaast dat de Exynos 7 processor een 64-bit processor is en daardoor nóg sneller is dan vergelijkbare 32-bit processoren. De processor wordt begeleid door 3 gigabyte aan werkgeheugen.

Opslagcapaciteit
Samsung volgt met haar Galaxy S6 het voorbeeld van Apple en brengt het toestel - zoals eerder ook al voorspeld - uit in drie uitvoeringen qua opslagcapaciteit. Er komt een 32-, 64- en 128 gigabyte uitvoering van de Samsung Galaxy S6. Hoewel een grotere opslagcapaciteit in eerdere versies van de Galaxy S familie overbodig was vanwege de aanwezigheid van een MicroSD kaartslot, is de Samsung Galaxy S6 volledig afhankelijk van haar interne opslagcapaciteit aangezien niet langer een MicroSD geheugenkaartslot aanwezig is.

De Samsung Galaxy S6 is voorzien van een 16-megapixelcamera
De Samsung Galaxy S6 is voorzien van een 16-megapixelcamera

Camera
Qua camera maakt de Samsung Galaxy S6 wederom gebruik van een 16-megapixelcamera. Dit is opvallend aangezien in het geruchtencircuit steevast werd gesproken over een 20-megapixelcamera. Nieuw is dat de camera beschikt over optische beeldstabilisatie. Deze functie zorgt ervoor dat bewegingen tijdens het fotograferen en filmen optisch worden gecorrigeerd doordat de sensor in de behuizing mee kan bewegen. Daardoor belooft de Galaxy S6 onder alle lichtomstandigheden - maar bijzonder in het donker - aanzienlijk scherpere foto's te schieten met minder zogenaamde 'ghosting' (dubbele randen rondom objecten).

Verder beschikt de camera van de Samsung Galaxy S6 over 'IR Detect', een functie die ervoor zorgt dat de camera van het toestel aanzienlijk sneller kan scherpstellen en foto's kan schieten.

Aan de voorzijde heeft de Samsung Galaxy S6 een 5-megapixelcamera
Aan de voorzijde heeft de Samsung Galaxy S6 een 5-megapixelcamera

Aan de voorzijde van de Samsung Galaxy S6 is nu een 5-megapixel frontcamera geplaatst. Daarmee gaat ook de front-camera er qua resolutie flink op vooruit. De front-camera heeft een groothoeklens gekregen zodat de camera over korte afstand een grotere hoeveelheid beeld kan vangen, ideaal bij het maken van selfies en het voeren van videogesprekken.

Interface
De Samsung Galaxy S6 maakt niet alleen qua vormgeving en specificaties een flinke stap vooruit maar ook qua software en interface. Zoals verwacht heeft Samsung ook haar TouchWiz interface flink op de schop gegooid. TouchWiz oogt nu heel rustig en bevat veel kenmerken vanuit de standaard Android 5.0 Lollipop interface. Ook heeft Samsung de hoeveelheid voorgeïnstalleerde software sterk gereduceerd, wat een verademing is ten opzichte van vorige Galaxy S modellen.

In de basis draait de Samsung Galaxy S6 op het geheel nieuwe Android 5.0 Lollipop besturingssysteem. Deze geheel nieuwe versie van Android is sterk verbeterd en vooral op het gebied van snelheid en energieverbruik geoptimaliseerd.

In de home-toets van de Samsung Galaxy S6 is wederom een vingerafdrukscanner verwerkt
In de home-toets van de Samsung Galaxy S6 is wederom een vingerafdrukscanner verwerkt

Sensoren
Net als de Samsung Galaxy S5 is ook de Samsung Galaxy S6 uitgerust met een hartslagsensor aan de achterzijde en een vingerafdrukscanner in de home-toets aan de voorzijde van het toestel. Vooral de vingerafdrukscanner heeft nu aanzienlijk meer functionaliteit gekregen. Zoals verwacht stapt Samsung met haar Galaxy S6 namelijk ook in de wereld van het mobiele betalen.

Samsung gebruikt in de Galaxy S6 de innovatieve mobiele betaalmethode van de start-up 'LoopPay', die Samsung kort voor de introductie van de Galaxy S6 heeft ingelijfd. Mobiele betalingen kunnen verricht worden middels een scan van de vingerafdruk.

Looppay heeft een betaaldienst ontwikkeld die werkt met nagenoeg elke betaalterminal die er momenteel is. Anders dan voor Apple Pay hoeven voor het gebruik van de betaaldienst van Looppay de betaalterminals in winkels niet aangepast of vervangen te worden. Daarmee werkt Looppay - in tegenstelling tot Apple Pay - met nagenoeg elke betaalterminal ter wereld. De nieuwe Samsung Galaxy S6 wordt naar verwachting uitgerust met de technologie van Looppay.

Anders dan Apple Pay werkt LoopPay niet via een NFC chip. Net als een magneetstrip op een bankpas of creditcard zendt LoopPay vanuit de Galaxy S6 een magnetisch signaal uit naar een betaalterminal. Daardoor is het mogelijk om contactloos te betalen via elke pin-terminal zonder dat deze aangepast hoeft te worden. Overigens kan met de Galaxy S6 ook 'contactloos' via NFC betaald worden.

Om gebruik te kunnen maken van LoopPay kunnen onder andere bankpassen, creditcards, spaarkaarten, loyaliteitskaarten en identiteitsbewijzen in de beveiligde LoopPay app geladen worden. Daarna zijn deze kaarten niet meer fysiek nodig om betalingen te kunnen verrichten of deel te kunnen nemen aan spaar- of loyaliteitsprogramma's.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy S6 is nu officieel aangekondigd en zal ook relatief snel in de winkels komen te liggen. Samsung heeft zojuist bekend gemaakt dat het toestel al op 10 april in de winkels komt te liggen. De Samsung Galaxy S6 komt in drie uitvoeringen met 32GB, 64GB en 128GB aan opslagcapaciteit in de kleuren White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum en Blue Topaz. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onderstaande specificatiepagina's:

Hebben?
Wilt u direct op de hoogte gebracht worden zodra de Samsung Galaxy S6 in Nederland in de winkels wordt gespot? Meldt u dan hieronder aan voor onze gratis reminderservice voor de uitvoering van de Galaxy S6 van uw keuze en ontvang direct een (eenmalige) notoficatie per e-mail zodra de Samsung Galaxy S6 in Nederland verkrijgbaar is.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie