Acer presenteert betaalbare Liquid Jade Z met opvallend design

01-03-2015  |  Patrick Kagenaar  |  MWC 2015


Acer heeft voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona de Acer Liquid Jade Z gepresenteerd. De 5 inch smartphone met een award winnend design komt daarmee ook voor het brede publiek beschikbaar.

De Acer Liquid Jade Z is een 5 inch smartphone met een opvallend dun en elegant design. De lichte curve aan de achterzijde van het toestel, geeft de Liquid Jade Z een elegante premium look mee. Ondanks het 5 inch grote 720P HD IPC beeldscherm, heeft Acer de smartphone toch opvallend compact weten te houden. Met zijn 7,9 mm dik en een gewicht van 110 gram ligt de Acer Liquid Jade Z comfortabel in de hand. Het beeldscherm is daarnaast voorzien van Gorilla Glass 3 en ligt verzinkt in het frame van het toestel.

Acer Liquid Jade Z
Acer Liquid Jade Z

Naast een elegant design beschikt de Acer Liquid Jade Z ook over leuke specificaties. Zo is het toestel uitgerust met een 13-megapixelcamera die gepaard gaat met Acer's Bright Magic technologie. Dit moet de smartphone in staat stellen ook onder omstandigheden met slecht licht, goede foto's te maken. Ook op de frontcamera is niet bezuinigd. De Liquid Jade Z is uitgerust met een 5-megapixelfrontcamera met F2.2 lensopening. Dankzij de 24-bit Hi-res audio HD speakers, uitgerust met DTS Studio Sound, beloofd het toestel daarnaast kraakhelder geluid te kunnen produceren.

De 13-megapixelcamera van de Acer Liquid Jade Z
De 13-megapixelcamera van de Acer Liquid Jade Z

De Acer Liquid Jade Z wordt aangedreven door een Mediatek 64bit quad-core processor en heeft tevens de beschikking over 4G connectiviteit.

Ook op softwaregebied beloofd het toestel niet onder te gaan doen voor andere high-end smartphones op de markt. Hoewel het toestel momenteel nog voorzien is van Android 4.4 Jelly Bean, beloofd het bedrijf te kijken naar de mogelijkheden wat betreft het op korte termijn updaten naar Android 5.0 Lollipop.

De achterkant van de Acer Liquid Jade Z
De achterkant van de Acer Liquid Jade Z

Daarnaast levert Acer standaard AcerNAV met het toestel mee. Een gratis offline navigatie softwarepakket, welke wordt aangedreven door TomTom en TripAdvisor POI. Hiermee zorgt Acer dat gebruikers de smartphone ook als navigatiesysteem gebruikt kan worden, zonder afhankelijk te hoeven zijn van datalimieten.

De Acer Liquid Jade Z zal vanaf medio maart in de winkels verkrijgbaar zijn en krijgt een adviesprijs van 199 euro met zich mee. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide Acer Liquid Jade Z specificatiepagina.

Hebben?
Wilt u direct op de hoogte gebracht worden zodra de Acer Liquid Jade Z in Nederland in de winkels wordt gespot? Meldt u dan hieronder aan voor onze gratis reminderservice voor de Acer Liquid Jade Z en ontvang direct een (eenmalige) notoficatie per e-mail zodra de Acer Liquid Jade Z in Nederland verkrijgbaar is.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10