Eerste wearable van HTC is de HTC Grip

01-03-2015  |  Patrick Kagenaar  |  MWC 2015


HTC heeft tijdens een eigen persevenement voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona haar eerste wearable in de vorm van een smartband aangekondigd. HTC mikt met de gadget op een sportief publiek.

Opvallend genoeg presenteerde HTC als eerste wearable geen smartwatch, maar een fitnesstracker in de vorm van een smartband. De HTC Grip beschikt over een gekromd 1,8 inch PMOLED scherm, dat in het bandje is geïntegreerd. De smartband detecteert verschillende activiteiten zoals hardlopen en wielrennen en is daarmee vooral bedoeld om fitnessactiviteiten vast te leggen. Ook is het apparaat waterproof.

HTC Grip
HTC Grip

Het meest opvallende aspect aan de HTC Grip, is de ingebouwde GPS-chip. Hiermee zou de smartband zonder dat er een smartphone aan het apparaat is gekoppeld, zijn locatie kunnen bijhouden. Uiteraard is het apparaat wel gewoon aan een smartphone te koppelen middels Bluetooth 4.0. Hoewel de HTC Grip het zonder gebruik te maken van de GPS, het 2,5 dagen uit zou moeten houden, zou het apparaat het slechts 5 uur weten vol te houden wanneer GPS wel is ingeschakeld. Dit is dan ook voornamelijk te danken aan de vrij kleine accu die over een accucapaciteit van 100mAh beschikt.

Verder zou HTC voor de software samen hebben gewerkt Under Armour, een bedrijf dat een dienst aanbiedt voor het verzamelen van fitnessgegevens. Het richt zich daarnaast op het delen van deze gegevens via social media. 

De HTC Grip zou nog deze maand beschikbaar moeten komen voor Europa en krijgt een vermoedelijke adviesprijs mee van maar liefst 200 dollar. De fitnesstracker zal verschijnen in de kleuren zwart, zilver, goud en roze. Het is vooralsnog niet duidelijk of de HTC Grip ook daadwerkelijk in Nederland op de markt zal verschijnen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie