Sony onthult extreem dunne Xperia Z4 Tablet

02-03-2015  |  Patrick Kagenaar, Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2015


Sony heeft het Mobile World Congress in Barcelona zojuist afgetrapt met de introductie van de Sony Xperia Z4 Tablet, volgens Sony de dunste en lichtste 10 inch tablet van dit moment.

Het was niet geheel een verassing meer dat Sony tijdens het het Mobile World Congress in Barcelona, de opvolger van haar Sony Xperia Z2 Tablet zou gaan aannkondigen. Tijdens de opening van het Mobile World Congress in Barcelona heeft Sony deze ochtend de geheel nieuwe Sony Xperia Z4 Tablet dan ook officieel gepresenteerd.

De gloednieuwe Sony Xperia Z4 Tablet heeft een 2K beeldscherm van 10,1 inch in diameter
De gloednieuwe Sony Xperia Z4 Tablet heeft een 2K beeldscherm van 10,1 inch in diameter

2K beeldscherm
De Sony Xperia Z4 Tablet beschikt, net zoals zijn voorganger, over een 10,1 inch beeldscherm. Sony heeft echter wel de resolutie behoorlijk opgeschroefd. De Xperia Z4 Tablet beschikt namelijk over een kraakhelder 2K beeldscherm. Daarmee gaat de beeldschermresolutie van de Xperia Z4 Tablet met factor 1,8 omhoog ten opzichte van de hudiige Sony Xperia Z2 Tablet. De Xperia Z2 Tablet had nog een Full HD beeldschermresolutie (1080 x 1920 pixels

De Sony Xperia Z4 Tablet heeft een 8-megapixelcamera aan de achterzijde
De Sony Xperia Z4 Tablet heeft een 8-megapixelcamera aan de achterzijde

Het is de traditie van Sony om ook tablets uit te rusten met zeer goede camera's. De Sony Xperia Z4 Tablet is hier geen uitzondering op. Aan de achterzijde kan een hoogwaardige 8-megapixelcamera geplaatst. Aan de voorzijde heeft de een 5,1-megapixel frontcamera voor perfecte selfies en hoge kwaliteit videogesprekken.

's Werelds dunste 10,1 inch tablet
Naast een verbetering van het beeldscherm, is ook de behuizing van de Sony Xperia Z4 Tablet van een update voorzien. Sony heeft de dikte van het apparaat namelijk weten in te perken tot slechts 6,1 mm. Daarmee is de Xperia Z4 Tablet volgens Sony de dunste 10,1 inch tablet ter wereld. Ook heeft Sony het gewicht iets te weten reduceren. De tablet weegt nu namelijk nog slechts 393 gram.

De Sony Xperia Z4 Tablet is de dunste 10 inch tablet van dit moment
De Sony Xperia Z4 Tablet is de dunste 10 inch tablet van dit moment

Naast het feit dat de Sony Xperia Z4 Tablet naar opgaaf de dunste en de lichtste tablet van dit moment is, is de tablet ook wederom weer volledig stof- en waterdicht. Daarmee kan de tablet dus zonder problemen in de badkamer gebruikt worden.

Ijzersterke prestaties
Ook de binnenkant van de tablet is van een flinke upgrade voorzien. De Sony Xperia Z4 Tablet beschikt namelijk over de Qualcomm Snapdragon 810 64bit octa-core chipset.  De processor is dankzij deze twee quad-core processoren opgebouwd volgens het 'big.LITTLE' principe waardoor de processor zowel extreem snel als super energiezuinig kan zijn.

De Sony Xperia Z4 Tablet beschikt over een accu met een capaciteit van maar liefst 6000mAh en moet het dankzij de STAMINA mode behoorlijk lang mee gaan. De STAMINA mode schakelt namelijk achtergrondfuncties uit die niet gebruikt worden om zo de accuduur te verlengen.

Entertainment ervaring
Sony heeft de Xperia Z4 Tablet voorzien van krachtige stereo speakers aan de voorzijde van de tablet. Tezamen met het kraakheldere 2K beeldscherm, belooft de Xperia Z4 Tablet volgens Sony een fantastische entertainment ervaring te gaan bieden. Video's spatten het scherm uit en zijn zelfs buiten in het zonlicht prima te bekijken. Wanneer een headset aangesloten wordt herkent de Xperia Z4 Tablet het type en past automatisch de instellingen aan voor een optimaal geluid.

Bij de Sony Xperia Z4 Tablet wordt standaard een bluetooth keyboard meegeleverd
Bij de Sony Xperia Z4 Tablet wordt standaard een bluetooth keyboard meegeleverd

Standaard een bluetooth keyboard meegeleverd
De Tablet Z4 wordt geleverd met een lichtgewicht bluetooth keyboard met een docking detectie, slanke vormgeving met een kantelmogelijkheden van 0 tot 130 graden voor extra comfort, efficiënte tekstinvoer en een touchpad zoals op de laptop. Daarnaast is de Xperia Z4 Tablet voorzien van een printer- en projectoraansluiting.

De Sony Xperia Z4 Tablet wordt in juni in Nederland uitgebracht en komt standaard in een 4G uitvoering.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie