Sony tijdens MWC: Afstoten smartphone divisie is niet aan de orde

Sony tijdens MWC: Afstoten smartphone divisie is niet aan de orde

03-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2015


Sony heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een vuist gemaakt naar de aanhoudende stroom geruchten dat Sony van plan zou zijn haar smartphone divisie af te stoten. 'Mobile blijft een belangrijk onderdeel van de Sony-groep' aldus de CEO van Sony.

In een interview met GSM Helpdesk Nederland tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft Sony ten stelligste ontkent dat het bedrijf haar smartphone divisie gaat afstoten. De afgelopen weken is meermaals de suggestie gewekt dat Sony van plan zou zijn de stekker uit haar smartphone divisie te trekken of deze te verkopen aan een andere partij.

Tijdens het Mobile World Congress heeft Sony CEO Kazuo Hirai in een stevig statement ontkent dat Sony wil stoppen met haar smartphone divisie. 'Mobile blijft een belangrijk onderdeel van de Sony-groep,' aldus Kazuo Hirai. De reden daarvoor is volgens Sony heel simpel: 'Smartphones, tablets, wearables en mobiele diensten zijn reeds stevig verankerd in ons dagelijks leven. Mobiele devices zijn vaak het eerste en het laatste wat we zien als we wakker worden of gaan slapen. Sony heeft altijd al getracht te doen wat nog niet eerder is gedaan. Sony gaat dit gedachtengoed ook de komende jaren verder ontwikkelen om ervoor te zorgen dat klanten over de gehele wereld gefasineerd worden door producten van Sony,' aldus Sony CEO Kazuo Hirai.

In het interview met GSM Helpdesk onderstreept Sony dat enkele grote nieuwsbronnen in de wereld de recentelijke strategische wijzigingen verkeerd hebben uitgelegd. Het verdwijnen van de smartphonetak als een op zichzelf staande tak binnen Sony werd door internationale media uitgelegd als een stap richting het compleet afstoten van de mobiele divisie. Dit is volgens Sony echter totaal niet aan de orde. De smartphonetak is juist ondergebracht binnen een veel grotere divisie waarbinnen ook Sony's tablets, SmartWear en accessoires vallen om zo een krachtigere basis te hebben voor in de markt.

Ook in de komende jaren kunnen volgens Sony dan ook innovatieve en vooruitstrevende smartphones verwacht blijven worden van Sony.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10