LG G3 en Apple iPhone 6 uitgeroepen tot de beste smartphones

LG G3 en Apple iPhone 6 uitgeroepen tot de beste smartphones

04-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2015


Tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Global Mobile Awards tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zijn opvallend genoeg de LG G3 en de Apple iPhone 6 uitgeroepen tot de beste smartphones van dit moment.

LG en Apple hebben met hun nu dik half jaar oude LG G3 en Apple iPhone 6 opvallend genoeg de Global Mobile Award voor de beste smartphones ontvangen. De GSM Association (GSMA) reikt ieder jaar tijdens het Mobile World Congress in vele categorieën awards uit voor de beste telecomgerelateerde producten en oplossingen.

Vorig jaar kwam HTC als grote winnaar uit de bus tijdens de uitreiking van de Global Mobile Awards 2014 en werd LG al uitgeroepen tot de beste smartphonefabrikant dankzij haar LG G2.

Naast Apple en LG, die de meest prestigieuze award voor 'beste smartphone' kregen, kregen ook Motorola, Microsoft en Doro een felbegeerde 'GSMA Award' toegekend. Motorola ontving zelfs twee awards: een award voor de beste smartphone onder de 100 euro met haar Motorola Moto E en een award voor de beste 'wearable' met haar Motorola Moto 360 smartwatch.

Microsoft viel in de prijzen met haar Microsoft Surface Pro 3 tablet en stootte daarmee Apple van de troon. Apple won vorig jaar nog met haar Apple iPad Air de prijs voor de beste tablet.

Ook het Zweedse senioren-smartphonemerk Doro viel dit jaar in de prijzen. De GSMA kende een award toe aan de Doro Liberto 820, één van de eerste op senioren gerichte Android smartphones. Dit toestel won dan ook niet vreemd de award voor het beste mobiele toestel op het gebied van toegankelijkheid.

Ieder jaar worden tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de 'GSMA Awards' uitgereikt, awards die toegekend worden door de GSM Association, tevens de organisator van het Mobile World Congress. Dit jaar werden de awards voor de twintigste keer uitgereikt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie