WhatsApp blokkeert gebruikers alternatieve WhatsApp-apps permanent

WhatsApp blokkeert gebruikers alternatieve WhatsApp-apps permanent

05-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Messaging


Gebruikers van alternatieve WhatsApp-apps waaronder Whatsapp+ en WhatsappMD worden door WhatsApp nu permanent geblokkeerd. Gebruik van de onofficiële apps gaat volgens WhatsApp tegen de gebruiksvoorwaarden van WhatsApp in.

Gebruikers van onofficiële WhatsApp applicaties waaronder Whatsapp+ en WhatsappMD worden sinds deze week actief- en permanent geblokkeerd door WhatsApp. Dat schrijft het Duitse Mobiflip op basis van diverse meldingen van geblokkeerde gebruikers en aanbevelingen van ontwikkelaars van alternatieve WhatsApp applicaties.

Er zijn diverse alternatieve en onofficiële applicaties voor het gebruik van WhatsApp in omloop. Met deze apps is het bijvoorbeeld mogelijk om te zien wanneer een contactpersoon voor het laatst online is geweest zonder dat de gebruiker ook zelf naar anderen bekend maakt wanneer hij voor het laatst online is geweest.

Een aantal weken geleden heeft WhatsApp al vele gebruikers van alternatieve WhatsApp applicaties gewaarschuwd met een tijdelijke blokkade. Nu is WhatsApp bezig met gebruikers van alternatieve applicaties permanent te blokkeren. Dat betekent dat gebruikers die stoppen met het gebruik van een onofficiële versie van WhatsApp en terug overstappen naar de officiële versie van WhatsApp ook deze officiële versie niet meer kunnen gebruiken.

Ontwikkelaars van de alternatieve WhatsApp applicaties hebben de ontwikkeling van deze apps ondertussen gestaakt omdat WhatsApp de toegang tot het 'WhatsApp netwerk' voor andere apps actief is gaan blokkeren. Volgens WhatsApp gaat het gebruik van alternatieve WhatsApp applicaties tegen de gebruiksvoorwaarden van WhatsApp in.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie