'Apple iPhone 6s krijgt 2GB RAM en Apple simkaart'

'Apple iPhone 6s krijgt 2GB RAM en Apple simkaart'

05-03-2015  |  Patrick Kagenaar  |  Achtergrond , Toestellen


Hoewel de introductie van de Apple iPhone 6s vermoedelijk nog even op zich laat wachten, begint de geruchtenmolen nu al te draaien. De volgende versie van Apple's populaire smartphone zal vermoedelijk over onder andere 2GB aan werkgeheugen gaan beschikken.

Apple zou het nieuwe vlaggenschip net zoals bij de iPad Air 2 willen gaan voorzien van 2GB aan werkgeheugen. Hoewel concurrenten zoals Samsung met de onlangs aangekondigde Galaxy S6 haar apparaten al van 3GB aan werkgeheugen voorzien, is de Apple iPhone voor het laatst in 2012 van een RAM upgrade voorzien. De Apple iPhone 5 was het eerste toestel die 1GB tot haar beschikking had en sindsdien heeft Apple deze hoeveelheid stand gehouden.

Bij de introductie van de iPhone 6 verwachtte men, gezien het grotere retina beeldscherm, al een RAM update. Dit bleef echter uit. Apple is in tegenstelling tot andere fabrikanten daarnaast veel minder genoodzaakt om haar toestellen te voorzien van de beste hardware specificaties. Doordat Apple zowel haar hardware als haar software zelf beheert, kan het bedrijf alles veel beter op elkaar afstemmen en is dus niet afhankelijk van andere partijen.

Naast het werkgeheugen, zou Apple ook de keuze voor de simkaart willen veranderen. De Apple simkaart, die al te vinden is bij nieuwe generaties iPads met mobieledata ondersteuning, zou de huidige nano-simkaart in het toestel moeten vervangen. Hoewel dit bij de iPad een logische stap kan zijn, zal de wijziging bij de iPhone 6s vermoedelijk op veel weerstand van de providers moeten rekenen.

Verder zou de Apple iPhone 6s worden voorzien van een nieuw type touchscreen, vergelijkbaar met hetgeen in de Apple Watch. Het nieuwe beeldscherm zou over de zelfde resolutie als de huidige iPhone 6 beschikken, echter zal het gevoeliger reageren op het type aanraking. Een stevige druk op het scherm zal anders geregistreerd worden dan een lichte tik. Naar verwachting zal het toestel er aan de buitenkant verder exact hetzelfde uitzien als zijn voorganger.

Bron
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie