LG hint op tweede 'ultra high-end' smartphone later dit jaar

LG hint op tweede 'ultra high-end' smartphone later dit jaar

05-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2015


LG heeft tijdens het Mobile World Congress bevestigd dat het bedrijf - net als vorig jaar - nog voor de zomer haar nieuwe vlaggenschip in de vorm van de LG G4 gaat presenteren. Daarnaast komt LG in de tweede helft van 2015 met een tweede 'ultra high-end' smartphone.

LG komt net als vorig jaar 'ergens' in de periode tussen het Mobile World Congress en het begin van de zomer met haar nieuwe vlaggenschip. De verwachte LG G4 belooft volgens LG wederom een 'revolutionair' product te gaan worden. Maar daar blijft het volgens LG niet bij. In de tweede helft van 2015 komt LG met een smartphone die de wereld pas echt zal verbazen, zo heeft Cho Jun-ho, hoofd van LG's mobiele divisie, tijdens het Mobile World Congress belooft.

LG weet de introductie van haar paradepaardje ieder jaar zeer slim te timen. Door pas na het Mobile World Congress een nieuw vlaggenschip te presenteren geeft LG zichzelf de tijd om in te spelen op de high-end producten van de concurrentie, "al staat momenteel al wel in grote lijnen vast hoe de LG G4 eruit zal komen te zien en wat deze zal gaan bieden," aldus Cho Jun-ho, hoofd van LG's mobiele divisie.

"De nieuwe LG G4 zal verder gaan waar de huidige LG G3 is gebleven. Zowel in design, hardware als software zullen wederom grote stappen gezet gaan worden," stelt Cho Jun-ho. Het ziet er naar uit dat LG net als Samsung sterk gaat focussen op het verder stroomlijnen van het besturingssysteem en software op de nieuwe LG G4, waardoor het toestel verbluffende prestaties moet kunnen gaan wegzetten.

Het meest revolutionaire nieuws van LG komt echter pas in de tweede helft van 2015. LG werkt namelijk aan een 'ultra high-end' smartphone die nog boven LG's befaamde G-series komt te staan. Cho Jun-ho wenste nog niet in te gaan op details van dit nieuwe toestel. Zeer waarschijnlijk gaat het om een smartphone waarin LG een dual-edge beeldscherm gaat toepassen, vergelijkbaar met de tijdens het Mobile World Congress gepresenteerde Samsung Galaxy S6 Edge. LG heeft alreeds prototypes van dual-edge smartphone getoond.

Dat het zeer waarschijnlijk om een dual-edge smartphone gaat valt op te maken uit de uitspraken van Cho Jun-ho dat het toestel het gat met Apple en Samsung moet gaan verkleinen. Cho Jun-ho heeft het hierbij niet alleen over de verkoopaantallen, maar vooral ook over het design en Samsung's gebogen Samsung Galaxy S6 Edge.

LG heeft dankzij haar sterke smartphone portfolio in 2014 een flinke stijging in smartphoneverkopen laten zien. Voor dit jaar zijn de targets van LG erg ambitieus. Volgens Cho Jun-ho heeft het bedrijf de missie om dit jaar 20 procent meer smartphones te verkopen dan vorig jaar. Daarmee zou LG de nummer drie positie op de wereldwijde smartphonemarkt willen gaan bekleden. LG verkocht afgelopen jaar bijna 60 miljoen smartphones wereldwijd en heeft de doelstelling voor dit jaar op 70 tot 75 miljoen stuks staan.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie