Chinees Gionee toont extreem dunne Elife S5.1 op het Mobile World Congress

05-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2015


Onder Chinese smartphone fabrikanten is een ware strijd aan de gang wie de dunste smartphone heeft. Het Chinese Gionee toont op het Mobile World Congress haar Gionee Elife S5.1, met een dikte van slechts 5,1 mm één van de dunste smartphones van dit moment.

Wie tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de stands van de vele Chinese smartphone fabrikanten bezoekt kan twee opmerkelijke conclusies trekken: Onder Chinese smartphone fabrikanten is een ware strijd aan de gang wie de dunste smartphone kan presenteren. Daarnaast is duidelijk zichtbaar dat Chinese smartphonefabrikanten veelal hun 'copy-cat' verleden achter zich hebben liggen en meer hun best doen om unieker te zijn qua vormgeving.

Gionee Elife S5.1
Gionee Elife S5.1

De Chinese smartphonefabrikant Gionee, in Nederland onbekend en (helaas) ook niet verkrijgbaar, toont op het Mobile World Congress één van de dunste smartphones ter wereld: de Gionee Elife S5.1. Deze smartphone is met een dikte van slechts 5,1 mm nog een behoorlijk stuk dunner dan bijvoorbeeld de Huawei Ascend P6 die in 2013 met een dikte van 6,14 mm het wereldrecord 'dunste smartphone' naar zich toe wist te trekken.

De Gionee Elife S5.1 is heeft een dikte van slechts 5,1 mm maar helaas voor Gionee is dat al geen record meer waard
De Gionee Elife S5.1 is heeft een dikte van slechts 5,1 mm maar helaas voor Gionee is dat al geen record meer waard

Helaas voor Gionee is het dikterecord dat het bedrijf met het toestel wilde binnenslepen nog voor de officiële aankondiging al door een andere Chinese smartphone fabrikant weggekaapt. Het eveneens Chinese Vivo heeft namelijk een smartphone met een dikte van slechts 4,75 mm dik (de Vivo X5Max).

Niet te min maakt de zeer geringe dikte van de Gionee Elife S5.1 een bijzondere smartphone. Om de Gionee Elife S5.1 zo dun te krijgen is de smartphone voorzien van een Super AMOLED beeldscherm met een diameter van 4,8 inch en een 720p HD beeldschermresolutie. Super AMOLED beeldschermen zijn dunner dan conventionele TFT en LCD beeldschermen wat daarmee van pas komt wanneer letterlijk iedere tiende van een millimeter telt.

De Gionee Elife S5.1 is voorzien van een 4,8 inch groot 720p HD Super AMOLED beeldscherm
De Gionee Elife S5.1 is voorzien van een 4,8 inch groot 720p HD Super AMOLED beeldscherm

Bijkomend voordeel van Super AMOLED beeldschermen is daarbij dat de beeldschermen een intensievere kleurweergave kennen en energiezuiniger zijn dan conventionele beeldschermen. Ook dit is geen overbodige luxe omdat in een extreem dun toestel uiteraard ook een minder krachtige accu geplaatst kan worden. Overigens weet Gionee ook op het gebied van accucapaciteit toch nog een behoorlijk krachtige 2050 mAh accu te gebruiken in de Elife S5.1.

Bovenzijde Gionee Elife S5.1
Bovenzijde Gionee Elife S5.1

Qua specificaties is de Gionee Elife S5.1 te typeren als een 'goede middenklasser'. De smartphone wordt aangedreven door een 1,7 GHz octa-core processor en heeft 1 gigabyte aan werkgeheugen tot haar beschikking. Voorts is de smartphone voorzien van een interne opslagcapaciteit van 16 gigabyte. Omdat het toestel zo extreem dun is, ontbreekt een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenuitbreiding.

De Gionee Elife S5.1 kan getypeerd worden als goede middenklasser met haar 8-megapixelcamera
De Gionee Elife S5.1 kan getypeerd worden als goede middenklasser met haar 8-megapixelcamera

Ook op cameragebied is de Gionee Elife S5.1 een 'middenklasser'. Aan de achterzijde is een ondertussen standaard geworden 8-megapixelcamera geplaatst. Aan de voorzijde heeft de smartphone een 5-megapixel frontcamera.

Gionee Elife S5.1
Gionee Elife S5.1

De Gionee Elife S5.1 zal niet via officiële kanalen in Nederland op de markt gebracht worden, maar kan uiteraard wel via Chinese websites besteld worden. Het toestel wordt in China verkocht voor omgerekend circa 250 euro dat in relatie tot haar specificaties en extreem dunne design zeker niet te duur is.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie