Microsoft legt goedkoopste Lumia smartphone tot nu toe in de schappen

09-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Microsoft heeft de meest betaalbare Lumia smartphone tot nu toe, de Lumia 435, officieel uitgebracht in Nederland. Ondanks haar zeer lage verkoopprijs biedt de smartphone verbazingwekkend veel functionaliteit en wordt internationaal al getipt als de smartphone met de beste prijs/kwaliteitverhouding van dit moment.

Microsoft heeft haar Microsoft Lumia 435 nu officieel uitgebracht in Nederland. Vanaf deze week is het toestel in de eerste Nederlandse winkels terug te vinden. Met een verkoopadviesprijs van 69 euro voor BTW, is deze Windows Phone 8.1 smartphone de laagst geprijsde Lumia smartphone tot nu toe.

Microsoft Lumia 435
Microsoft Lumia 435

Qua specificaties is de Lumia 435 vooral gericht op mensen die het gemak willen hebben van een smartphone, maar niet zitten te wachten op dure en uitgebreide hardware. Vanzelfsprekend beschikt de Lumia 435 over alles wat nodig is om het toestel een smartphone te kunnen noemen, al is de Lumia 435 uiteraard hardware technisch 'eenvoudig' gehouden. Verwacht voor de verkoopprijs natuurlijk geen hoge resolutie camera, groot beeldscherm of snelle processor, maar verwacht wel een gewoon goed functionerende smartphone.

De Lumia 435 is uiterust met een - naar huidige maatstaven - compact beeldscherm van 4 inch in diameter. Het beeldscherm kent een gangbare resolutie van 480 x 800 pixels. Qua camera is heel goed zichtbaar dat de Lumia 435 zo'n lage prijs kent. Het toestel is namelijk voorzien van een bescheiden maar functionele 2-megapixelcamera. Aan de voorzijde is overigens zelfs een VGA front-camera aanwezig.

Onder de motorkap draait een bescheiden 1,2 GHz dual-core processor begeleid door 1 gigabyte werkgeheugen. Deze processor is overigens snel genoeg om het Windows Phone 8.1 besturingssysteem goed en stabiel te kunnen draaien. Opvallend is dat ondanks de lage prijs het toestel toch is voorzien van 8 gigabyte aan interne opslagcapaciteit en zelfs beschikt over een geheugenkaartslot waarin geheugenkaarten tot maar liefst 128 gigabyte geplaatst kunnen worden.

Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat de Lumia 435 vanaf medio februari in 'geselecteerde landen' in Europa, Azië en Afrika uitgebracht zla gaan worden in de kleuren groen, oranje, wit en zwart. Of Nederland bij deze landen hoort is op dit moment nog niet bekend gemaakt.

Meer informatie en beschikbaarheid
De Micorsoft Lumia 435 is vanaf deze week beschikbaar in Nederland voor een losse verkoopadviesprijs van slechts 79 euro. Meer informatie over- en alle specificaties van de Microsoft Lumia 435 is verzameld op onze Microsoft Lumia 435 overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10