Apple onthult alle details van haar Apple Watch

10-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Apple heeft gisteren avond tijdens haar 'Spring Forward' event in San Francisco alle details onthuld van haar Apple Watch. Hoewel het slimme horloge vorig jaar september al werd aangekondigd door Apple, stonden er nog veel vraagtekens bij het horloge. De Apple Watch komt beschikbaar in drie 'collecties'.

Apple heeft gisteren avond tijdens haar 'Spring Forward' event in San Francisco definitief alle gordijnen rondom de Apple Watch opengetrokken. Apple kondigde de Apple Watch vorig jaar september al aan, maar toen bleef het slechts bij min of meer een mededeling dat de Apple Watch eraan zat te komen. Apple liet daarmee iedereen met meer vragen achter dan dat het bedrijf beantwoordde. Nu ruim een half jaar later en met het moment waarop de Apple Watch in de verkoop zal gaan nabij, heeft Apple haar eerste smartwatch nu volledig onthuld.

Apple Watch
Apple Watch

Het belangrijkste nieuws dat Apple gisteren avond presenteerde is wel de prijs en de beschikbaarheid van de Apple Watch. Apple heeft bekend gemaakt dat de Apple Watch vanaf 10 april in de voorverkoop zal gaan in negen landen, waaronder Australië, Duitsland, Canada, China, Frankrijk, Groot Brittannië, Hong Kong, Japan en de Verenigde Staten. De Apple Watch zal op 24 april officieel in deze negen landen in de verkoop gaan. Apple heeft nog geen uitspraken gedaan over wanneer de Apple Watch in andere landen verkocht gaat worden. Over een release in Nederland en België is dus nog steeds niets bekend.

Het tweede belangrijke punt dat Apple heeft onthuld is dat Apple drie zogenaamde 'Watch collecties' gaat uitbrengen. Het 'goedkoopste' instapmodel heeft de naam 'Apple Watch Sport' gekregen en kost tussen de 349 en de 399 euro afhankelijk van de grootte van de Apple Watch. De versie van 349 euro heeft een breedte van 3,8 centimeter, de duurdere versie is net iets groter en meet 4,2 centimeter.

Voor wie meer 'luxe' wil, brengt Apple een 'middenklasse' model die enkel de naam 'Apple Watch' heeft gekregen. Deze modellen krijgen een verkoopprijs van 649 euro voor het 3,8 cm model en 699 euro voor het 4,2 cm model.

Wie helemaal exclusief wil gaan kan kiezen voor de 'Apple Watch Edition'. Deze Apple Watches zijn gemaakt van bijvoorbeeld 18 karaats goud. Verkoopprijzen van deze 'collectie' beginnen bij een schamele 11.000 euro. Vanzelfsprekend zijn modellen in deze collectie slechts beperkt verkrijgbaar.

Om een Apple Watch te kunnen gebruiken is een Apple iPhone noodzakelijk. Alleen de Apple iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus wordt ondersteund. Voorwaarde is ook dat de iPhone wordt voorzien van de nieuwste versie van iOS, momenteel iOS 8.2. In deze nieuwe iOS versie - die nu ook per direct is uitgebracht - zit standaard een Apple Watch-app waarmee het horloge beheerd kan worden en waarmee apps op het horloge gezet kunnen worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10