Samsung presenteert robuuste en waterdichte Samsung Galaxy Xcover 3

11-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft haar serie robuuste en waterdichte smartphones vandaag 'ververst' met de introductie van de Samsung Galaxy Xcover 3, een stoot- en valbestendige, stof- en waterdichte smartphone.

Samsung heeft zojuist de nieuwe Samsung Galaxy Xcover 3 gepresenteerd. Net als haar twee voorgangers is ook de Samsung Galaxy Xcover 3 volledig stof- en waterdicht, wat door haar IP67 certificering wordt bevestigd. Daarmee kan de Xcover 2 zonder problemen 30 minuten lang op 1 meter diepte in het water doorbrengen. Voorts voldoet het toestel nu ook aan de Militaire 810G standaard, wat betekent dat het toestel ook bestand is tegen een stootje en een flinke val van circa 1,2 meter hoogte.

Samsung Galaxy Xcover 3
Samsung Galaxy Xcover 3

Qua specificaties is de Samsung Galaxy Xcover 3 te kwalificeren als een 'goede middenklasser'. De smartphone heeft een 4,5 inch groot beeldscherm, een formaat wat momenteel gezien wordt als het ideale beeldschermformaat voor smartphones aangezien het niet te groot, maar zeker ook niet te klein is. Het beeldscherm kent een resolutie van 480 x 800 pixels.

Onder de motorkap van de Samsung Galaxy Xcover 3 draait een 1,2 GHz quad-core processor ondersteunt door 1,5 GB aan werkgeheugen. Daarbij beschikt de Xcover 3 ook over 8 gigabyte aan interne opslagcapaciteit en een MicroSD geheugenkaartslot.

De Samsung Galaxy Xcover 3 is uitgerust met een 5-megapixelcamera
De Samsung Galaxy Xcover 3 is uitgerust met een 5-megapixelcamera|

Op cameragebied is de Samsung Galaxy Xcover 3 uitgerust met een 5-megapixelcamera aan de achterzijde en een 2-megapixel frontcamera. Softwarematig is het toestel voorzien van een speciale 'onderwater modus' waarmee ook onder water goede foto's geschoten kunnen worden.

De Samsung Galaxy Xcover 3 draait uit de doos op Android 4.4.4 Kitkat en krijgt in de nabije toekomst een update naar Android 5.0 Lollipop.

De Samsung Galaxy Xcover 3 komt dit voorjaar op de markt. Samsung heeft nog geen verkoopprijzen bekend gemaakt. Het toestel debuteert volgende week op de CeBIT in Hannover, een grote computer- en ICT beurs. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze Samsung Galaxy Xcover 3 specificatiepagina.

Geïnteresseerd in de Samsung Galaxy Xcover 3? Meldt u dan hieronder aan voor onze gratis herinneringsservice en wordt direct middels een eenmalige mailing op de hoogte gebracht zodra de Samsung Galaxy Xcover 3 in Nederland in de winkels wordt gespot.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10