HTC One E9 met monsterlijk grote cameralens opgedoken

11-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Bij de Chinese keuringsinstantie Tenaa is de HTC One E9 opgedoken, een smartphone die qua specificaties in alle opzichten 'groots' is en de onlangs gepresenteerde HTC One M9 zelfs voorbij streeft.

Het ziet er naar uit dat HTC op korte termijn de HTC One E9 gaat presenteren in China. De Chinese keuringsinstantie Tenaa heeft namelijk een uitgebreid rapport over het toestel gepubliceerd waaruit blijkt dat HTC de smartphone in ieder geval in China wil gaan uitbrengen. De HTC One E9 is bizar genoeg qua specificaties beter dan de onlangs in Barcelona gepresenteerde HTC One M9 en streeft het paradepaardje van HTC op diverse punten voorbij.

HTC One E9
HTC One E9

De HTC One E9 is de eerste smartphone van HTC met een QHD beeldscherm. Het beeldscherm kent een diameter van maar liefst 5,5 inch en de beeldschermresolutie ligt met 1440 x 2560 pixels ruim 1,8 keer hoger dan de beeldschermresolutie van HTC's nieuwe HTC One M9. Zowel boven- als onder het beeldscherm is een speaker geplaatst, waarmee het toestel net als de HTC One M9 beschikt over stereo front-facing speakers.

Maar de HTC One E9 steelt helemaal de show op cameragebied. Aan de achterzijde van het toestel is een 'monsterlijk grote' cameralens te vinden die toebehoort aan de 20-megapixelcamera. Aan de voorzijde is daarbij (net als in de HTC Desire Eye) een 13-megapixel frontcamera geplaatst, al wijzen de rapporten van Tenaa er wel op dat er ook een uitvoering komt met dezelfde UltraPixel camera als in de HTC One M9 aan de voorzijde.

Omdat de HTC One E9 een behoorlijk groot beeldscherm heeft, is het toestel ook qua formaat zeker niet klein uitgevallen. Volgens de Tenaa meet het toestel een lengte van ruim 15,6 cm en een breedte van 7,6 cm. Het toestel is wel relatief dun met een dikte van 7,5 mm. Dit is ook duidelijk ten koste gegaan van de accu, want ondanks het grote beeldscherm en de hoge beeldschermresolutie heeft het toestel een accucapaciteit van 'slechts' 2800 mAh, wat voor dit formaat toestellen als relatief 'weinig' beschouwd wordt.

Onder de motorkap van de HTC One E9 draait een 2,2 GHz 'true octa-core' processor, wat betekent dat de processor 8 'rekenkernen' van 2,2 GHz heeft. Daarbij beschikt de One E9 over maar liefst 3 gigabyte aan werkgeheugen en 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit.

De HTC One E9 wordt uitgebracht in diverse flitsende kleuren waaronder een combinatie van wit, roze en goud, metalic grijs en in bruin/goud. Aangezien HTC de One E9 nog niet officieel heeft gepresenteerd is nog niet duidelijk wanneer en in welke landen de HTC One E9 wordt uitgebracht. Ook over de prijs valt nog niets te melden. Aangezien de HTC One M9 het 'paradepaardje' van HTC voor de 'westerse' markt is, lijkt de kans klein te zijn dat deze indrukwekkende smartphone van HTC ook in Europa verkocht zal gaan worden.

Bron: Tenaa
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie