Apple verwijdert wearables van andere partijen uit winkels

Apple verwijdert wearables van andere partijen uit winkels

12-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


In de aanloop naar de komst van de Apple Watch is Apple gestopt met de verkoop van wearables van andere partijen, die tot voor kort als 'officiële accessoires' werden aangeboden in Apple Stores.

Om ruim baan te maken voor haar eigen Apple Watch is Apple volledig gestopt met de verkoop van wearables, fitnessbands en sport accessoires van andere fabrikanten. Tot op heden waren bij Apple onder andere de Nike FuelBand en de Jawbone Up verkrijgbaar.

Apple heeft aan fabrikanten van wearable achtige accessoires gemeld dat het bedrijf deze producten niet langer meer zal aanbieden in haar Apple Stores. Uiteraard is Apple bang voor concurrentie van deze producten tegen de Apple Watch in haar eigen winkels.

Apple zelf weet de beslissing mooi te verpakken: "We voeren regelmatig wijzigingen door in ons assortiment accessoires," aldus Apple. Daarmee wil het bedrijf niet hardop zeggen dat de staking van de verkoop van Apple Watch 'kanibaliserende accessoires' van derden te maken zou hebben met de komst van de Apple Watch. Overigens is het natuurlijk over duidelijk dat er een één-op-één relatie hiertussen is.

De Apple Watch gaat vanaf 10 april in de voorverkoop en zal vanaf 24 april in de eerste negen landen verkrijgbaar zijn. Australië, Duitsland, Canada, China, Frankrijk, Groot Brittannië, Hong Kong, Japan en de Verenigde Staten zijn de eerste landen waar de Apple Watch uitgebracht gaat worden. Apple heeft nog geen mededelingen gedaan wanneer de Apple Watch ook in Nederland uitgebracht gaat worden.

Bron
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10