LG werkt aan 'ultra high-end' LG G4 Note

LG werkt aan 'ultra high-end' LG G4 Note

13-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Herinnert u zich de uitspraken van Cho Jun-ho, hoofd van LG's mobiele divisie, tijdens het Mobile World nog? LG zou voor de tweede helft van dit jaar een 'ultra high-end' smartphone op de planning hebben staan. Nieuwe informatie onthult dat het mogelijk om de 'LG G4 Note' zal gaan.

Tijdens het afgelopen Mobile World Congress in Barcelona liet LG Exec Cho Jun-ho, hoofd van LG's mobiele divisie, zich ontvallen dat het bedrijf naast de verwachte LG G4 in de tweede helft van dit jaar de markt wil gaan verrassen met een 'ultra high-end' smartphone.

Nieuwe informatie vanuit Zuid Koreaanse bronnen wijst erop dat LG werkt aan de 'LG G4 Note', een phablet-uitvoering van de verwachte LG G4. Dit toestel wordt naar verluidt de meest uitgebreide smartphone van 2015. Zeer waarschijnlijk gaat het om een smartphone waarin LG een dual-edge beeldscherm gaat toepassen, vergelijkbaar met de tijdens het Mobile World Congress gepresenteerde Samsung Galaxy S6 Edge. LG heeft alreeds prototypes van dual-edge smartphone getoond.

Het is niet de eerste keer dat LG zich met haar smartphones richt op het phablet segment. In 2013 en 2014 bracht LG ook al twee phablets uit in de vorm van de LG Optimus G Pro en de LG G Pro 2. Beide smartphones bleken echter de verkoop van LG's paradepaardjes, waaronder de LG G2 en LG G3, te kanibaliseren. Om die reden is de LG G Pro 2 bijvoorbeeld niet in Nederland uitgebracht.

LG lijkt echter niet bang te zijn voor herhaling, zo viel ook al op te maken uit de uitspraken van Cho Jun-ho tijdens het Mobile World Congress. Door een combinatie van een significant andere vormgeving en een ander prijspijl zal de ultra high-end 'LG G4 Note' een heel ander segment in de markt aan spreken dan de verwachte LG G4.

Bron
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie