Afgestoten PC divisie van Sony presenteert eerste Vaio smartphone

13-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Vaio, de voormalige PC divisie van Sony die vorig jaar door Sony werd afgestoten, gaat in Japan de concurrentie aan met haar voormalige eigenaar. Vaio heeft in Japan namelijk haar eerste smartphone gepresenteerd.

Onder leiding van het Japanse beleggingsonderneming 'Japan Industrial Partners', het concortium dat vorig jaar de Vaio PC divisie van Sony overnam, heeft Vaio in Japan haar eerste smartphone gepresenteerd. Daarmee gaat het nu zelfstandige Vaio de concurrentie aan met haar voormalige eigenaar.

Vaio Phone
Vaio Phone

Vooralsnog lijkt Sony echter niet echt veel te vrezen te hebben van Vaio. De eerste Vaio smartphone, die kort door de bocht 'Vaio Phone' is gaan heten, is qua specificaties zeker geen hoogvlieger en kent daarbij in verhouding een behoorlijk stevige prijs van omgerekend 400 euro.

De Vaio Phone zou naar huidige maatstaven betiteld kunnen worden als een 'middenklasse smartphone'. Het toestel is namelijk uitgerust met een 5 inch groot 720p HD beeldscherm en een 'middenklasse' 1,2 GHz quad-core processor. Wel valt de hoeveelheid werkgeheugen van 2 gigabyte in positieve zin op.

Om de Vaio Phone enigszins te kunnen laten concurreren met de smartphones van Sony, heeft Vaio het toestel uitgerust met een 13-megapixelcamera. Daarmee lijkt het erop dat Vaio mee wil liften op de goede naam die Sony heeft op het gebied van smartphone camera's. Veel consumenten associëren de merknaam 'Vaio' namelijk nog steeds met Sony.

Vooralsnog wordt de Vaio Phone alleen in Japan uitgebracht en wordt in eerste instantie exclusief verkocht bij de Japanse provider B-mobile. Vaio zou ambities hebben om de Vaio Phone ook in Europa uit te gaan brengen, al lijkt de kans op succes met de huidige verkoopprijs ten opzichte van de specificaties vrij klein te zijn.




Laatste Nieuws



0 Reacties
Geef je reactie