Chinees Xiaomi werkt ook aan smartwatch

Chinees Xiaomi werkt ook aan smartwatch

16-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Nu Apple in april in de eerste landen haar Apple Watch gaat uitbrengen, kan de Apple van China - zoals XIaomi vaak wordt genoemd - ook niet achterblijven.

Het Chinese Xiaomi, een zeer succesvolle start-up die officieel nog geen drie jaar bestaat, behoort nu al tot de top 5 grootste smartphone fabrikanten ter wereld. Ondanks dat Xiaomi het erg goed doet op de smartphone markt, verlegt het bedrijf nu al haar blik richting wearables. Het bedrijf werkt volgens de jongste informatie aan een metalen smartwatch die de volle concurrentie aan moet kunnen gaan met de Apple Watch.

Dat de smartwatch van Xiaomi een directe aanval op de Apple Watch wordt is niet vreemd. Xiaomi wordt ook wel eens de 'Apple van China' genoemd. Anders dan Apple krijgt de smartwatch van Xiaomi volgens de huidige informatie wél een rond beeldscherm, iets dat de Apple Watch moet ontberen.

De smartwatch van Xiaomi krijgt naar verluidt een behoorlijk ontwikkelde vorm van biometrische beveiliging. Aan de hand van de bloeddruk, het hartritme en de manier waarop de gebruiker beweegt is het horloge in staat te 'voelen' of het gedragen wordt door haar echte eigenaar. Dit kan vervolgens weer gebruikt worden om een gekoppelde smartphone te beveiligen.

De Xiaomi smartwatch wordt naar verluidt gemaakt van geborsteld aluminium en krijgt - net als de LG Watch R, de Motorola Moto 360 en de Huawei Watch een volledig ronde behuizing met een rond beeldscherm. Wanneer Xiaomi haar smartwatch wil uitbrengen is nog niet bekend.

Bron: 36Krypton
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie