Scherp geprijsde Motorola New Moto E 4G nu verkrijgbaar

16-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De ongekend scherp geprijsde maar ook uitgebreid uitgeruste Motorola New Moto E 4G is eerder dan verwacht aangekomen in Nederland. De smartphone is vanaf deze week verkrijgbaar.

De gloednieuwe, scherp geprijsde maar opvallend complete Motorola New Moto E is vandaag al gespot in de eerste Nederlandse winkels. De Motorola New Moto E 4G volgt de ongekend succesvolle Motorola Moto E van vorig jaar op. Met het toestel brengt Motorola opnieuw een ongekend complete en uitzonderlijk scherp geprijsde smartphone op de markt.

Motorola New Moto E
Motorola New Motorola E (Motorola Moto E 2015)

De Motorola New Moto E is er in diverse opzichten flink op vooruit gegaan. Op de eerste plaats is het beeldscherm van het toestel gegroeid van 4,3 naar 4,5 inch. Dit formaat wordt momenteel gezien als het meest ideale beeldschermformaat omdat het zeker niet te groot, maar absoluut ook niet te klein is. De beeldschermresolutie is met 540 x 960 pixels (qHD) gelijk gebleven.

De grootste verandering is nog wel de 4G netwerkondersteuning van de nieuwe Motorola New Moto E. Hierdoor kan nu ook met de Motorola New Moto E genoten worden van de snelheid van 4G netwerken met internetsnelheden die soms nog hoger liggen dan via de vaste internetverbinding thuis. Deze ondersteuning dankt de Motorola New Moto E aan haar Qualcomm Snapdragon 410 processor. Deze quad-core processor heeft een rekenkracht van 1,2 GHz en is daarmee op papier dubbel zo snel dan de 1,2 GHz dual-core processor in haar voorganger.

Om de Motorola New Moto E nog steeds tegen een zeer scherpe prijs aan te kunnen bieden is de eenvoudige maar doeltreffende 5-megapixelcamera ongewijzigd gebleven. Wel beschikt de nieuwe Motorola New Moto E nu ook over een VGA frontcamera wat het toestel nu ook geschikt maakt voor videogesprekken en natuurlijk het maken van selfies.

De Motorola New Moto E heeft een 4,5 inch groot beeldscherm
De Motorola New Moto E heeft een 4,5 inch groot beeldscherm

Een andere grote vooruitgang is de interne opslagcapaciteit. Deze is in de Motorola New Moto E verdubbeld van 4 naar 8 gigabyte. Het toestel kan nog steeds rekenen op een werkgeheugen van 1 gigabyte. Voorts is uiteraard wederom ook een MicroSD geheugenkaartslot aanwezig om de opslagcapaciteit uit te kunnen breiden met geheugenkaartjes van maximaal 32 gigabyte.

Omdat de Motorola New Moto E met haar 4,5 inch beeldscherm wat groter is geworden dan haar voorganger, had Motorola ook meer ruimte voor een grotere accu. Ook de accucapaciteit is dan ook behoorlijk omhoog gegaan van 1980 naar 2390 mAh, wat uiteraard zal resulteren in een nog beter uithoudingsvermogen.

Het uithoudingsvermogen zal sowieso ook verbeteren door dat de Motorola New Moto E direct uit de doos draait op het gloednieuwe Android 5.0 Lollipop besturingssysteem. Alles bij elkaar zorgen al deze specificaties tezamen ervoor dat de Motorola New Moto E wederom een ongekend interessante smartphone is geworden met een zeer goede prijs-, kwaliteit- en functionaliteitverhouding!

Motorola New Moto E
Motorola New Moto E

De Motorola New Moto E is vanaf deze week verkrijgbaar in Nederalnd. Het toestel heeft een verkoopadviesprijs van slechts 129 euro gekregen. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide Motorola New Moto E overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie