'Samsung vreest tekorten Samsung Galaxy S6 Edge bij release'

16-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De gloednieuwe Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge gaan op 10 april wereldwijd in de verkoop. Vanwege het complexe productieproces vreest Samsung naar verluidt niet voldoende Galaxy S6 Edge toestellen te kunnen leveren om aan de vraag te voldoen.

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Taiwanese nieuwssite Technews zal Samsung grote moeite hebben om bij de start van de verkoop van de nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge aan de wereldwijde vraag naar het toestel te kunnen voldoen. Het complexe productieproces zou ervoor zorgen dat Samsung wellicht niet genoeg voorraad kan opbouwen voor het moment dat de Galaxy S6 in de verkoop gaat.

De Samsung Galaxy S6 Edge kent een volledig nieuw design
Het ronde beeldscherm van de Samsung Galaxy S6 Edge levert Samsung een behoorlijke utidaging in de productie op

Vorige week kwam het bericht al naar buiten dat providers wereldwijd al een recordaantal van 20 miljoen stuks van de nieuwe Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge besteld zouden hebben. Hierbij zou het gaan om 15 miljoen 'normale' Samsung Galaxy S6 smartphones en 5 miljoen Samsung Galaxy S6 Edge toestellen. Analisten voorspellen daarnaast dat er dit jaar bij elkaar opgeteld wellicht 46 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge over de toonbank zullen gaan.

Met haar 'normale' Samsung Galaxy S6 zal Samsung naar verwachting tegen weinig grote productieproblemen aan gaan lopen, waardoor verwacht wordt dat deze smartphone ruim leverbaar zal zijn zodra het toestel in de verkoop gaat. Met de Samsung Galaxy S6 Edge ligt dit echter heel anders.

Het gebogen beeldscherm stelt Samsung voor een flinke uitdaging. De productie van het gebogen beeldscherm en het bijbehorende gebogen beeldschermglas neemt behoorlijk wat tijd in beslag, aanzienlijk meer dan de productie van een normaal vlak beeldscherm. Daarbij blijkt ook een behoorlijke hoeveelheid oplopend tot wel 50% van de totale productie te mislukken.

Door deze moeilijkheden en problemen kan Samsung naar verluidt maar net genoeg beeldschermen voor de Samsung Galaxy S6 Edge produceren om te voldoen aan de huidige hoeveelheid voorbestellingen. Vervolgens is volgens Technews niet voldoende voorraad beschikbaar om ook nog aan de rest van de vraag te kunnen voldoen. Daardoor ontstaat waarschijnlijk een levertijd op de Samsung Galaxy S6 Edge op het moment dat het toestel op 10 april in de winkels komt te liggen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie