Samsung presenteert eerder uitgelekte Samsung Galaxy Tab A

18-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft zojuist bekend gemaakt dat het bedrijf begin mei de Samsung Galaxy Tab A in Nederland op de markt gaat brengen. De Samsung Galaxy Tab A is de eerste tablet van Samsung op 'iPad formaat'.

Samsung heeft zojuist de Samsung Galaxy Tab A onthuld in Nederland. De nieuwe tablet lekte begin februari al uit maar is nu pas officieel door Samsung gepresenteerd. Met de Samsung Galaxy Tab A stapt Samsung voor het eerst over op een beeldscherm met een 4:3 verhouding. Dankzij deze beeldschermverhouding en de beeldschermdiagonaal van 9,7 inch meet het beeldscherm van de nieuwe Samsung Galaxy Tab A exact dezelfde afmetingen als het beeldscherm van de Apple iPad Air 2.

Samsung Galaxy Tab A vandaag officieel gepresenteerd door Samsung
Samsung Galaxy Tab A vandaag officieel gepresenteerd door Samsung

Volgens Samsung worden tablets veelal gebruikt om te surfen op het internet en voor het lezen van digitale boeken en tijdschriften. Een beeldscherm van 9,7 inch met een beeldverhouding van 4:3 zou hierbij het meeste tot haar recht komen, zo stelt Samsung. Het beeldscherm van de Samsung Galaxy Tab A kent een bescheiden resolutie van 768 x 1024 pixels, vergelijkbaar met de resolutie van de eerste Apple iPad Mini.

Net als bij alle recente nieuwe 'mobiele apparaten' van Samsung heeft Samsung er bij de Galaxy Tab A ook voor gezorgd dat de tablet zo dun mogelijk is. De tablet meet een dikte van slechts 7,5 mm en weegt 470 gram.

Op cameragebied is de tablet aan de achterzijde voorzien van een eenvoudige maar doeltreffende 5-megapixelcamera. Aan de voorzijde is een 2-megapixel frontcamera geplaatst voor bijvoorbeeld videogesprekken of selfies.

Omdat tablets vaak door het hele gezin worden gebruikt, heeft Samsung de zogenaamde 'Kids Mode' op de Galaxy Tab A verder verbeterd. De Kids Mode voorkomt dat jonge kinderen per ongeluk instellingen kunnen wijzigen, foto's kunnen verwijderen, op internet kunnen belanden of apps kunnen gebruiken die niet voor hen geschikt zijn.

Prijs en beschikbaarheid
Samsung gaat de Samsung Galaxy Tab A in Nederland uitbrengen in drie versies. De goedkoopste uitvoering wordt de 16 gigabyte Wi-Fi uitvoering die 299 euro gaat kosten.

Daarnaast komt er een uitvoering met Samsung's befaamde S-Pen, waarmee de tablet bediend kan worden, maar ook op de tablet digitaal geschreven en getekend kan worden. De uitvoering met S-Pen beschikt eveneens over 16 gigabyte opslagcapaciteit en Wi-Fi ondersteuning en gaat 349 euro kosten.

Wie ook onderweg over een snelle internetverbinding wil kunnen beschikken kan kiezen voor de 16 gigabyte uitvoering met zowel Wi-Fi als 2G/3G/4G ondersteuning. Dit model gaat 369 euro kosten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie