Honor brengt nieuwe Honor 4X op 13 april uit in Nederland

25-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Het nieuwe smartphonemerk Honor, dat zich naar eigen zeggen richt op een jonge doelgroep van 'Digital Natives' heeft zojuist bekend gemaakt dat de begin deze maand gepresenteerde Honor 4X vanaf 13 april in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

De tijdens het Mobile World Congress gepresenteerde nieuwe Honor 4X zal vanaf maandag 13 april in Nederland in de verkoop gaan. Dat heeft Honor zojuist bekend gemaakt. De Honor 4X valt met haar 5,5 inch grote beeldscherm in de zogenaamde 'phablet categorie' maar krijgt desondanks een zeer bescheiden verkooppprijs van 199,99 euro.

Honor 4X
Honor 4X

Honor richt zich naar eigen zeggen vooral op de wat jongere generatie mensen tussen de 12 en 30 jaar. Deze doelgroep wordt door Honor de 'Digital Natives' genoemd aangezien deze groep consumenten communicatie en technologie met de paplepel ingegoten hebben gekregen.

De doelgroep 'Digital Natives' is een zeer kritische doelgroep die heel goed weet wat ze willen, wat ze nodig hebben en wat ze ervoor willen betalen. Honor sluit naar eigen zeggen zeer goed aan op de wensen van 'Digital Natives' met scherp geprijsde maar zeer uitgebreide smartphones.

Smartphones van Honor zijn volgens het merk altijd gebouwd rondom vijf 'kernvereisten' die Digital Natives volgens Honor hebben: een goed beeldscherm, snelle prestaties, een krachtige accu, een goede camera en snel en altijd toegankelijk mobiel internet. De nieuwe Honor 4X is hier uiteraard geen uitzondering op.

De Honor 4X heeft een 5,5 inch groot beeldscherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels (720p HD). Onder de motorkap draait een Kirin 620 octa-core processor. Deze processor heeft een rekenkracht van 1,2 GHz. De processor wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen.

De Honor 4X beschikt over een 13-megapixelcamera
De Honor 4X beschikt over een 13-megapixelcamera

De Honor 4X beschikt verder over een 13-megapixelcamera met krachtige LED flitser. Daarnaast is er aan de voorzijde van het toestel een 5-megapixelcamera aanwezig, die zeer geschikt is voor het nemen van selfies van hoge kwaliteit.

Bijpassend bij de 'kenwaarden' van Honor is ook de Honor 4X uitgerust met een zeer krachtige accu met een capaciteit van maar liefst 3000 mAh. Daarbij is het toestel voorzien van de SmartPower 2.5 techniek, waardoor de smartphone 30% langer mee moeten gaan in stand-by tijd dan andere vergelijkbare toestellen met deze accu capaciteit. Honor garandeert dat het toestel op één acculading met gemak twee dagen vooruit zou moetne kunnen. Het toestel biedt verder een opslagcapaciteit van 8 gigabyte.

Honor heeft de Honor 4X voorzien van Android 4.4 Jelly Bean met daarover de grafische EMUI 3.0 schil. Daarnaast beschikt het toestel over een dual SIM-kaart-slot, waardoor het toestel bijvoorbeeld zowel tegelijk een werk- als privé-simkaart kan dragen. 

De Honor 4X heeft een adviesprijs van 199,99 euro gekregen en komt, zoals Honor vandaag bekend heeft gemaakt op 13 april in de Nederlandse winkels te liggen. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide Honor 4X specificatiepagina.

Geïnteresseerd in de Honor 4X? Meldt u dan hieronder aan voor onze gratis herinneringsservice en wordt direct middels een eenmalige mailing op de hoogte gebracht zodra de Honor 4X in Nederland in de winkels wordt gespot.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie