Digitimes: Apple komt met drie iPhones dit jaar

Digitimes: Apple komt met drie iPhones dit jaar

26-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Taiwanese tech-website DigiTimes brengt Apple dit jaar drie nieuwe iPhones. Naast opvolgers voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zou Apple ook werken aan een kleinere iPhone met een beeldscherm van 4 inch.

Opnieuw wordt gespeculeerd dat Apple dit jaar met maar liefst drie iPhone modellen gaat komen. Naast opvolgers voor de huidige Apple iPhone 6 en Apple iPhone 6 Plus zou Apple ook werken aan een opvolger voor de nu anderhalf jaar oude Apple iPhone 5C. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde DigiTimes.

De opvolgers voor de Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus gaan naar verwachting 'iPhone 6S' en 'iPhone 6S Plus' heten, de opvolger voor de Apple iPhone 5C gaat logischerwijs 'iPhone 6C' heten.

Met de komst van de Apple iPhone 6C biedt Apple later dit jaar drie formaten iPhones aan. Nog steeds zijn er behoorlijk wat mensen die de voorkeur geven aan een klein model smartphone. Sinds de komst van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is het kleinste (nieuwe) model iPhone dat Apple nog aanbiedt een toestel met een 4,7 inch groot beeldscherm. Oudere generaties iPhones hadden een beeldcherm van 4 inch.

De Apple iPhone 6C krijgt naar verluidt een beeldscherm van 4 inch in diameter, even groot als het beeldscherm in de iPhone 5, iPhone 5S en iPhone 5C. Qua specificaties belooft de iPhone 6C ook een iets goedkoper model te gaan worden. Zo zal het toestel naar verluidt niet uitgerust gaan worden met een nieuwe processor maar draaien op de al bestaande Apple A8 processor die Apple nu gebruikt in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De grotere verwachte iPhone 6S en iPhone 6S Plus zullen wel een nieuwe Apple A9 processor gaan krijgen, zo stellen de bronnen van DigiTimes.

Om de Apple iPhone 6C wel geschikt te maken voor Apple's betaaldienst, Apple Pay, wordt het toestel volgens DigiTimes wel voorzien van een NFC chip en een vingerafdrukscanner. Een vingerafdrukscanner ontbrak nog in de iPhone 5C terwijl deze al wel in de Apple iPhone 5S aanwezig was.

Naar verwachting worden de drie nieuwe Apple iPhones pas in september van dit jaar gepresenteerd. De toestellen zullen naar verwachting eind september in Nederland op de markt komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie