LG Spirit 4G ligt als eerste 'MWC smartphone' in de Nederlandse winkels

26-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft nog geen maand na de aankondiging van de LG Spirit 4G deze complete, mooi vormgegeven en vriendelijk geprijsde smartphone uitgebracht in Nederland. De LG Spirit 4G is daarmee de eerste op het Mobile World Congress gepresenteerde smartphone die in Nederland in de winkels is komen te liggen.

LG brengt dit voorjaar een breed portfolio aan betaalbare smartphones op de markt, allen met een prijs tussen de 99 en 199 euro. De LG Spirit zit qua prijs meer aan de bovenzijde van deze bandbreedte. Hoewel nog steeds zeer betaalbaar, is duidelijk te zien dat LG voor dit toestel meer budget had voor de vormgeving. Het 'mooiste' toestel uit de nieuwe budget-serie van LG, de LG Spirit 4G, is vanaf vandaag vekrijgbaar in Nederland.

LG Spirit
LG Spirit

Beeldscherm
LG gebruikt in de LG Spirit een zogenaamd 'in-cell touchscreen'. Doordat het touch-gedeelte is geïntegreerd met het beeld-gedeelte, is het touchscreen dunner dan conventionele touchscreens en reageert sneller. Doordat er ook minder lagen in het beeldscherm zitten, is het beeld aanzienlijk beter van kwaliteit en ook onder felle lichtomstandigheden beter afleesbaar dan bij conventionele beeldschermen. De in-cell technologie zorgt er verder ook nog voor dat de randen rondom het beeldscherm smaller kunnen worden. Al deze voordelen van in-cell touchscreens heeft LG benut in de LG Spirit, wat ook het design ten goede is gekomen.

De LG Spirit heeft een bijzonder in-cell touchscreen
De LG Spirit heeft een bijzonder in-cell touchscreen

Het beeldscherm van de LG Spirit meet een diameter van 4,7 inch en kent een behoorlijke beeldschermresolutie van 720 x 1280 pixels (720p HD). De LG Spirit komt in twee versies. De uitvoering met alleen GSM (2G) en UMTS (3G) ondersteuning is de goedkoopste uitvoering en gaat 169 euro kosten. Voor 30 euro meer komt de 4G uitvoering van de LG Spirit beschikbaar, de LG Spirit 4G. Naast 2G (GSM) en 3G (UMTS) ondersteuning, kan deze uitvoering van de LG Spirit ook overweg met de nieuwste generatie 4G netwerken en biedt daarmee ongekend snelle mobiele internetverbindingen.

De LG Spirit heeft geen enkele toets aan de voorzijde en zijkanten
De LG Spirit heeft geen enkele toets aan de voorzijde en zijkanten

Design
De LG Spirit heeft een haast 'spookachtig' design met zachte rondingen waardoor het toestel ergonomisch in de hand ligt. Het beeldscherm bedenkt nagenoeg de gehele voorzijde van het toestel, waardoor de smartphone ondanks haar relatief grote beeldscherm toch nog lekker compact is gebleven.

Aan de achterzijde van de LG Spirit kunnen naast een camera ook de back-buttons gevonden worden
Aan de achterzijde van de LG Spirit kunnen naast een camera ook de back-buttons gevonden worden

Bijzonder detail is dat aan de voor- en zijkanten van de LG Spirit geen enkele knop gevonden kan worden. LG heeft alle toetsen namelijk naar de achterzijde van de smartphone verplaatst, de zogenaamde 'back-buttons'. Hoewel dit wellicht een vreemde plek lijkt voor toetsen, is dit juist erg ergonomisch. Op de plek waar de toetsen zijn geplaatst wordt door gebruikers doorgaans vrijwel automatisch de wijsvinger gelegd wanneer de LG Spirit vastgehouden wordt.

Voor de LG Spirit is een bijzondere circle-case beschikbaar
Voor de LG Spirit is een bijzondere circle-case beschikbaar

Daarnaast is de LG Spirit ook zonder toetsen te bedienen. Door zacht te tikken op het beeldscherm 'ontwaakt' de geest van het smartphone en kan het toestel met een veegbeweging ontgrendeld worden. Voorts komt voor de LG Spirit ook een speciale 'circle-case' beschikbaar, waar notificaties en een stijlvolle klok zichtbaar zijn door een rond venster in de case.

Verschil in specificaties
Wanneer gekozen wordt voor het 'goedkoopste' model van de LG Spirit met alleen 2G en 3G ondersteuning, draait onder de motorkap van het toestel een 1,3 GHz quad-core processor. Het 4G model heeft een iets andere 1,2 GHz quad-core processor. Beide uitvoeringen hebben 1 gigabyte aan werkgeheugen tot hun beschikking en een interne opslagcapaciteit van 8 gigabyte.

Camera
Ook op cameragebied is een verschilletje tussen de 2G en 3G uitvoering en het model met 4G ondersteuning zichtbaar. Het 'goedkopere' model zonder 4G heeft namelijk een 5-megapixelcamera, het iets 'duurdere' model met 4G heeft een 8-megapixelcamera gekregen. Beide uitvoeringen hebben aan de voorzijde een 1-megapixel frontcamera waarmee videogesprekken in HD kwaliteit gevoerd kunnen worden en uiteraard ook selfies mee gemaakt kunnen worden.

Flink uithoudingsvermogen
LG heeft ook sterk ingezet op een zo'n goed mogelijk uithoudingsvermogen. Dit wordt in de LG Spirit op verschillende manieren bereikt. Op de eerste plaats maakt het toestel gebruik van behoorlijk energiezuinige processoren. Op de tweede plaats draait de LG Spirit op het gloednieuwe Android 5.0 Lollipop dat extreem goede prestaties weet weg te zetten op het gebied van uithoudingsvermogen. Op de derde plaats is ook nog een behoorlijk krachtige accu met een capaciteit van 2100 mAh in het toestel gestopt.

Prijzen en beschikbaarheid
LG gaat in Nederland vooral inzetten op de verkoop van de iets duurdere LG Spirit 4G. Deze uitvoering is nu als eerste verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 199 euro. Medio april zal ook de iets goedkopere 2G/3G uitvoering van de LG Spirit in de winkels komen te liggen voor 169 euro. Meer informatie en alle specificaties over beide toestellen zijn verzameld op onderstaande specificatiepagina's.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10