'Motorola heeft geen tablet ambities meer'

'Motorola heeft geen tablet ambities meer'

27-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Door de plostselinge overname van Motorola door het Chinese Lenovo, vorig jaar, zal Motorola niet meer met een eigen tablet komen.

Motorola topman Rick Osterloh heeft via Twitter bekend gemaakt dat Motorola geen ambities meer heeft op de tabletmarkt. Motorola werd vorig jaar zeer onverwacht overgenomen door het Chinese Lenovo. Tot dan toe was Google eigenaar van de mobiele divisie van Motorola.

 

 

Lenovo is alreeds 's werelds grootste computer- en laptop fabrikant en weet zich ook behoorlijk op te werken in de smartphone en tabletmarkt. Lenovo beschikt over een compleet portfolio aan mobiele producten dat naast smartphones ook uit een uitgebreid assortiment tablets.

Omdat de tabletmarkt een stuk kleiner is dan de smartphonemarkt, de levensduur van een tablet doorgaans aanzienlijk langer is en er dus relatief weinig ruimte is in de tabletmarkt, heeft Lenovo ervoor gekozen alleen onder het Lenovo merk tablets uit te brengen. Wanneer ook Motorola tablets zou uitbrengen, zitten beide bedrijfsonderdelen in elkaars vaarwater. Motorola Chief Operating Officer Rick Osterloh bevestigt dan ook dat er geen plannen meer zijn om nieuwe Motorola tablets uit te brengen.

Lenovo gebruikt Motorola nu als merk om de westerse markten te kunnen bedienen met smartphones. Door de grote Chinese thuismarkt en de naamsbekendheid van het Motorola merk heeft Lenovo zich wereldwijd ondertussen op weten te werken tot één van de grootste smartphone fabrikanten ter wereld. Lenovo smartphones zijn vooralsnog vooral op Aziatische markten gericht.

Motorola heeft in het verleden wel diverse tablets uitgebracht, waaronder de Motorola Xoom en Motorola Xoom 2.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10