LG start met distributie nieuwe mid-end smartphoneserie

30-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


LG heeft afgelopen nacht officieel bekend gemaakt dat het bedrijf is gestart met de distributie van haar mid-end smartphoneserie die eind februari werd gepresenteerd. De LG Joy, LG Leon, LG Spirit en LG Magna komen in de komende weken gefaseerd op de markt.

Met een persbericht heeft LG vanmorgen vroeg bekend gemaakt dat het bedrijf is gestart met de distributie van haar vier nieuwe mid-end smartphones die eind februari vooruitlopend op het Mobile World Congress werden gepresenteerd. In de komende weken zullen alle vier de nieuwe smartphones, waaronder de LG Joy, LG Leon, LG Spirit en LG Magna, wereldwijd beschikbaar komen.

LG gaat drie van de vier nieuwe toestellen uitbrengen in twee uitvoeringen. Van de LG Leon en LG Spirit komt in Nederland zowel een 3G uitvoering als een model met 4G ondersteuning.

LG Magna
LG Magna

LG Magna
De aanvoerder van het kwartet is de LG Magna. Deze smartphone wordt gekenmerkt door een 5 inch groot beeldscherm met een 720p HD beeldscherm (720 x 1280 pixels). De LG Magna wordt aangedreven door een 1,3 GHz quad-core processor, heeft 1 gigabyte werkgeheugen en 8 gigabyte aan interne opslagcapaciteit.

De LG Magna heeft aan de achterzijde een 8-megapixelcamera, aan de voorzijde een 5-megapixel frontcamera voor 'selfies'. Het toestel is verder voorzien van een behoorlijk krachtige accu van 2450 mAh. De LG Magna draait direct uit de doos op het nieuwe Android 5.0 Lollipop.

LG liet tijdens het Mobile World Congress weten dat de LG Magna de laatste smartphone uit het kwartet zal zijn dat de Nederlandse markt zal aandoen. De smartphone wordt medio mei in Nederland in de winkels verwacht en gaat 199 euro kosten.

LG Spirit
LG Spirit

LG Spirit
De LG Spirit biedt nagenoeg dezelfde specificaties als de LG Magna. Een minimaal verschil kan gevonden worden in het beeldscherm dat met 4,7 inch iets kleiner is. Daardoor heeft de smartphone ook een iets kleinere accu van 2100 mAh. Voorts heeft de smartphone geen 5-megapixel frontcamera maar een 1-megapixel frontcamera.

De 4G uitvoering van de LG Spirit heeft alreeds de eerste Nederlandse winkels bereikt. De 3G uitvoering van de LG Spirit wordt medio april in Nederland verwacht.

LG Leon
LG Leon

LG Leon
De LG Leon behoort tot de goedkopere helft onder de vier nieuwe middenklasse smartphones van LG. Qua processor en werkgeheugen is de LG Leon gelijk aan de LG Magna en LG Spirit, qua opslagcapaciteit is er een duidelijk verschil tussen de 3G uitvoering (4 gigabyte opslag en 5-megapixelcamera) en het 4G model (8 gigabytge opslag en 8-megapixelcamera). Beide uitvoeringen zijn voorzien van een VGA frontcamera.

Qua beeldscherm is de LG Leon uiteraard ook wat kleiner met haar 4,5 inch grote beeldscherm. De beeldschermresolutie ligt met 480 x 854 pixels ook iets lager dan bij de LG Magna en LG Spirit. Beide uitvoeringen hebben een 1900 mAh accu.

De LG Leon heeft een verkoopadviesprijs van 129 euro gekregen, de LG Leon 4G gaat vanwege haar 4G ondersteuning en 8-megapixelcamera 30 euro meer kosten en krijgt daarmee een adviesprijs van 159 euro. Beide uitvoeringen komen medio april in Nederland in de winkels te liggen.

LG Joy vanaf medio mei verkrijgbaar in Nederland voor slechts 99 euro
LG Joy vanaf medio mei verkrijgbaar in Nederland voor slechts 99 euro

LG Joy
De LG Joy is het kleinste en meest betaalbare toestel van het kwartet. Deze smartphone zal alleen in een 3G uitvoering verschijnen en biedt een 4 inch groot beeldscherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. Onder de motorkap draait een 1,2 GHz dual-core processor met 512 MB aan werkgeheugen en 4 gigabyte aan interne opslagcapaciteit.

Aan de achterzijde is een bescheiden maar doeltreffende 5-megapixelcamera geplaatst, aan de voorzijde is een VGA camera aanwezig. Voorts heeft het toestel dezelfde 1900 mAh accu als de LG Leon.

De LG Joy zal samen met de LG Magna als laatste in Nederland in de winkels komen te liggen en wordt medio mei op de Nederlandse markt verwacht. Het toestel heeft een bescheiden verkoopadviesprijs van 99 euro gekregen.

Meer informatie
Meer informatie en alle specificaties over het kwartet nieuwe middenklasse-smartphones van LG is verzameld op onderstaande specificatiepagina's:

Hebben?
Wilt u als eerste rondlopen met de LG Magna, Spirit, Leon of Joy? Meldt u dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk en ontvang direct een (eenmalige) notificatie per e-mail zodra de smartphone van uw keuze in Nederland in de winkels wordt gespot. De LG Spirit 4G is alreeds verkrijgbaar in Nederland.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10