Vodafone en Napster gaan samenwerking aan in Nederland

Vodafone en Napster gaan samenwerking aan in Nederland

30-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Netwerk


Vodafone en Napster hebben vandaag bekend gemaakt dat de telecom aanbieder en muziekdienst een samenwerking zijn aangegaan. Vodafone klanten met een Red- of Smart abonnement kunnen met de aanschaf van één databundel van 3 euro de muziekdienst van Napster een half jaar lang gratis proberen.

Vodafone en streaming muziekdienst Napster hebben vandaag bekend gemaakt een partnership gesloten te hebben. Als onderdeel van deze samenwerking gaat Vodafone haar klanten zes maanden kosteloos toegang geven tot de premium muziekstreaming dienst Napster Unlimited.

De muziekstreamingdienst Napster bevat een bibliotheek van meer dan 34 miljoen nummers van zowel lokale als internationale artiesten. Klanten kunnen de muziek beluisteren op verschillende platforms van Napster waaronder via een app op smartphones en tablets.

Bestaande klanten krijgen bij aankoop van een eenmalige bundel van 100 MB (à €3) zes maanden gratis Napster. Nieuwe en verlengende klanten die besluiten een Red of Smart-abonnement af te sluiten krijgen ook zes maanden gratis Napster. Deze actie start op 7 april. Het dataverbruik van Vodafone-klanten die muziek streamen over het mobiele netwerk van Vodafone zal worden verrekend met de mobiele bundel van de klant, zo laat Vodafone weten.

Napster is zowel online te gebruiken als via smartphones en tablets met iOS, Android of Windows Mobile. Klanten die nog niet over een telefoon met 4G beschikken kunnen ook via hun 3G-netwerk of via Wi-Fi gebruik maken van Napster. Bij een 3G- of 4G-verbinding wordt er data uit de bundel gebruikt.

Een Napster-abonnement dat via de dienst zelf afgesloten wordt kost in Nederland 9,95 euro per maand en kan bij Vodafone via de telefoonrekening betaald worden. De actie waarbij klanten zes maanden gratis gebruik kunnen maken van Napster loopt tot en met 30 juni. Vodafone klanten die gebruik maken van de actie worden na 6 maanden gewaarschuwd wanneer het proefabonnement voorbij is en voor de dienst moeten gaan betalen.

Door de deal met Napster is Vodafone de derde grote telecomprovider in Nederland die een samenwerking is aangegaan met een streaming muziekdienst. Eerder sloot T-Mobile een parterschap met muziekdienst Deezer, gevolgd door KPN die in zee ging met het bekende Spotify.

Napster wordt al een hele generatie gelinkt aan muziek. Eind jaren '90 en aan het begin van deze eeuw was Napster vooral bekend als platform om illegaal muziek te kunnen downloaden en werd om die reden begin dit millenium offline gehaald. Nu bijna 15 jaar later is Napster ontwikkeld tot een platform waar tegen betaling legaal naar muziek geluisterd kan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie