'Samsung Galaxy S6 Edge verrassend goed bestand tegen water'

'Samsung Galaxy S6 Edge verrassend goed bestand tegen water'

30-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Hoewel de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge officieel niet stof- en waterdicht zijn, blijken de toestellen opvallend goed bestand te zijn tegen water, zo blijkt uit een praktijktest.

De internationale tech-site TechSmartt heeft een video gepubliceerd waarin de gloednieuwe Samsung Galaxy S6 Edge in een kom met water wordt gelegd, terwijl de smartphone officieel niet stof- en waterdicht is. Des te opvallender zijn dan ook de resultaten uit de test. Zelfs na 20 minuten ondergedompeld te zijn in water blijkt de smartphone nog steeds te werken.

Bij 20 minuten lijkt echter de grens te liggen, want nadat de smartphone na 23 minuten uit het water werd gehaald was aan een beslagen camerasensor te zien dat water tot diep in het toestel was weten door te dringen. De smartphone vertoonde hierna ook diverse problemen waaronder een doorlopende opstart- en afsluit procedure.

Hoewel niet geadviseerd wordt de Samsung Galaxy S6 Edge mee het zwembad in te nemen of de test na te doen, laat de test van TechSmartt goed zien dat de Galaxy S6 Edge relatief goed bestand is tegen de dagelijkse gevaren van de invloed van water door bijvoorbeeld transpiratievocht of regen.

Naast de onderdompeltest, laat een andere video die op internet verschenen is ook zien dat de Samsung Galaxy S6 Edge onderworpen wordt door een extreme valtest, waarbij het toestel tegen de grond gesmeten wordt. Ook deze test blijkt de Samsung Galaxy S6 Edge opvallend goed te doorstaan.

Afgelopen weekend publiceerde GSM Helpdesk zelf ook een uitgebreide review over de Samsung Galaxy S6 Edge. In deze review scoorde het toestel 4 uit 5 sterren. De Samsung Galaxy S6 Edge zal vanaf 10 april in de verkoop gaan in Nederland. Het toestel komt in drie uitvoeringen met 32, 64 of 128 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Meer informatie en alle specificaties van alle modellen zijn verzameld op onderstaande specificatiepagina's.

Als eerste de Samsung Galaxy S6 Edge Hebben?
Wilt u direct op de hoogte gebracht worden zodra de Samsung Galaxy S6 Edge in Nederland in de winkels wordt gespot? Meldt u dan hieronder aan voor onze gratis reminderservice voor de uitvoering van de Samsung Galaxy S6 Edge van uw keuze en ontvang direct een (eenmalige) notoficatie per e-mail zodra de Samsung Galaxy S6 Edge in Nederland verkrijgbaar is
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie