HTC One M9 - het nieuwe paradepaardje van HTC - arriveert in Nederland

31-03-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


De lang verwachte HTC One M9, de nieuwe flagship-smartphone van HTC, is vanaf vandaag officieel in Nederland verkrijgbaar.

De gloednieuwe HTC One M9 is vandaag officieel aangekomen in Nederland. De smartphone was de afgelopen drie dagen al exclusief verkrijgbaar bij Belcompany en Vodafone. Vanaf vandaag is de smartphone breed verkrijgbaar bij alle telecomwinkels en webwinkels en kan de nieuwe aanvoerder van het smartphone portfolio van HTC zowel los als in combinatie met een abonnement aangeschaft worden.

HTC One M9
HTC One M9

HTC introduceerde begin deze maand tijdens het Mobile World Congress in Barcelona haar geheel nieuwe HTC One M9. Qua vormgeving is de HTC One M9 duidelijk een opvolger voor de HTC One M8 van vorig jaar en de HTC One (M7) uit 2013. HTC heeft het 'iconische design' waar HTC om bekend staat bewust terug laten komen in de nieuwe HTC One M9 en verder verbeterd. Zo wordt de HTC One M9 - afhankelijk van de gekozen kleur - gekenmerkt door een duo-tone rand rondom het toestel of een gepolijste rand, terwijl de rest van de behuizing van geborsteld aluminium is gemaakt.

De behuizing van de HTC One M9 is in een duo-tone kleurstelling uitgevoerd
De behuizing van de HTC One M9 is in een duo-tone kleurstelling uitgevoerd

Ook qua specificaties is de HTC One M9 er in vele opzichten op vooruit gegaan ten opzichte van de HTC One M8. Zo wordt het nieuwe 'vlaggenschip' van HTC aangedreven door de veel besproken 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 processor, een octa-core processor die bestaat uit een zeer snelle 2 GHz quad-core processor en een energiezuinige 1,5 GHz quad-core processor. De HTC One M9 beschikt over maar liefst 3 gigabyte aan werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyte. Groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld de nieuwe Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge is dat de opslagcapaciteit ook nog uitgebreid kan worden met MicroSD geheugenkaarten van maximaal 128 gigabyte, iets wat op de nieuwe smartphones van Samsung niet mogelijk is.

De HTC One M9 heeft een 20-megapixelcamera met Dynamic Exposure en wordt beschermd door Saffier glas
De
HTC One M9 heeft een 20-megapixelcamera met Dynamic Exposure en wordt beschermd door Saffier glas

Verder maakt de HTC One M9 ook een behoorlijke sprong op cameragebied. Aan de achterzijde is nu een 20-megapixelcamera geplaatst die - zo bleek al uit onze uitgebreide review over de HTC One M9 - bovengemiddeld goede foto's weet te schieten. Niet vreemd, want de resolutie van de camera is vervijfvoudigd ten opzichte van de 4-megapixel UltraPixel-camera in de HTC One M8. Omdat deze UltraPixel camera overigens wel hele goede foto's op een wat lagere resolutie weet te maken, heeft HTC deze camera in de nieuwe HTC One M9 aan de voorzijde geplaatst.

De HTC One M9 heeft wederom twee stereo front-facing speakers - dit keer met Dolby 5.1 technologie
De HTC One M9 heeft wederom twee stereo front-facing speakers - dit keer met Dolby Audio technologie

Op het gebied van geluid is de HTC One M9 zonder enige twijfel heer en meester over alle smartphones van dit moment. Wie dacht dat het geluid niet meer beter kon dan het geluid dat de HTC One M8, moet zeker het geluid van de HTC One M9 gaan beluisteren. De stereo front-facing speakers zijn nog verder verbeterd en het toestel beschikt nu over Dolby 5.1 surroundgeluid.

Wie de HTC One M9 de afgelopen weken heeft besteld in de 'voorverkoop', heeft de smartphone in de afgelopen dagen al ontvangen. Vanaf vandaag is de HTC One M9 in heel Nederland bij alle telecomwinkels en webshops verkrijgbaar. De HTC One M9 heeft een verkoopadviesprijs van 749 euro gekregen en is beschikbaar in het zilver, grijs en goud. Meer informatie en alle specificaties over de HTC One M9 zijn verzameld op onze HTC One M9 specificatiepagina.

Meer over de HTC One M9:Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10