Microsoft introduceert kleinere Microsoft Surface 3

01-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Microsoft lijkt behoorlijk succesvol te zijn met haar Surface tablets, die feitelijk de functionaliteit van een normale laptop naar een apparaat op tabletformaat brengen. Gisteren avond heeft Microsoft in aanvulling op haar Surface Pro 3 de kleinere Microsoft Surface 3 gepresenteerd.

Microsoft heeft gisteren avond de Microsoft Surface 3 onthult, een nieuwe Windows 8.1 tablet die later dit jaar een update zal ontvangen naar Windows 10. De Microsoft Surface 3 wordt op 7 mei uitgebracht en heeft een behoorlijk stevige verkoopprijs van 609 euro gekregen, terwijl de tablet in de Verenigde Staten slechts 499 dollar gaat kosten, omgerekend ruim 150 euro goedkoper dan in Europa.

Microsoft Surface 3 met optionele type cover en Surface pen
Microsoft Surface 3 met optionele type cover en Surface pen

De Microsoft Surface 3 is het kleinere broertje van de eerder gepresenteerde Microsoft Surface Pro 3. De nieuwe Surface 3 tablet heeft een 10,8 inch groot beeldscherm met een Full HD beeldschermresolutie (1920 x 1080 pixels). De Surface 3 wordt door Microsoft standaard geleverd als tablet, maar met een optionele type cover (toetsenbord) en Surface Pen kan de tablet omgetoverd worden tot een volwaardige laptop. Maar ook zonder deze twee accessoires kan op de Surface 3 ook alle normale computer software gedraaid worden.

De optionele type cover is in diverse kleuren beschikbaar
De optionele type cover is in diverse kleuren beschikbaar

De Surface 3 heeft een zeer sterke behuizing van magnesium en is daardoor met 622 gram (in vergelijking met een laptop) behoorlijk licht gebleven. Net als de Surface Pro 3 heeft ook de Surface 3 aan de achterzijde een uitklapbare standaard zodat de tablet / het beeldscherm rechtop gezet kan worden.

Onder de motorkap van de Surface 3 draait een Atom x7-Z8700 quad-core processor met een rekenkracht van 1,6 GHz en een topsnelheid van 2,4 GHz. De energiezuinige processor zou garant moeten staan voor een gebruikstijd van circa 10 uur op één acculading.

De Surface 3 komt op de markt in twee geheugenuitvoeringen. Het basismodel heeft 2 gigabyte werkgeheugen en 64 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Het hogere model heeft 4 gigabyte werkgeheugen en 128 gigabyte opslagcapaciteit. De Microsoft Surface 3 is daarnaast voorzien van een geheugenkaartlezer / geheugenkaartslot voor MicroSD geheugenkaartjes van maximaal 128 GB waarmee de opslagacapaciteit verder uitgebreid kan worden.

Op cameragebied is de Surface 3 aan de achterzijde voorzien van een behoorlijke 8-megapixelcamera. Aan de voorzijde is een opvallende 3,5-megapixelcamera geplaatst voor videogesprekken via bijvoorbeeld Skype. De hoge cameraresolutie van de front-camera maakt videogesprekken in een Full HD beeldkwaliteit mogelijk.

De Microsoft Surface 3 is voorzien van één volledige USB 3.0 poort en kent daarnaast een Mini Display poort zodat zelfs een beeldscherm op de Surface 3 aangesloten kan worden. De tablet wordt opgeladen via een reguliere Micro USB 2.0 poort.

Qua connectiviteit is de Surface 3 voorzien van Wi-Fi a/b/g/n/ac ondersteuning en kan daarmee feitelijk met nagenoeg alle Wi-Fi standaarden overweg. Voorts kan randapparatuur ook draadloos via bluetooth (4.0) met de Surface 3 verbonden worden.

De Microsoft Surface 3 zal op 7 mei in de winkels komen te liggen. Het basismodel met 2 gigabyte werkgeheugen en 64 gigabyte opslagcapaciteit heeft een verkoopadviesprijs van 609 euro gekregen. Prijzen voor het hogere model, alsmede een model met ondersteuning voor mobiele netwerken is nog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10