Apple stopt met aanbieden abonnementen KPN en Hi

Apple stopt met aanbieden abonnementen KPN en Hi

02-04-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk , Toestellen


Apple is gestopt met het aanbieden van abonnementen van KPN en Hi in haar Apple Stores. Op dit moment kunnen in de drie Nederlandse Apple Stores alleen nog abonnementen van Vodafone en T-Mobile afgesloten worden.

Apple lijkt weer terug te willen gaan naar een situatie waarbij het bedrijf in ieder land met slechts één telecomprovider samenwerkt. In diverse landen, waaronder ook Nederland, heeft Apple de veger gehaald door het aanbod telecomproviders waarvan abonnementen afgesloten kunnen worden in de Apple Stores.

In Nederland is Apple gestopt met het aanbieden van abonnementen van KPN en Hi in haar drie Nederlandse Apple Stores, zo ontdekte iCulture. In de Apple Stores zijn daarmee momenteel alleen nog abonnementen van Vodafone en T-Mobile af te sluiten.

Dat het aanbod van Hi zou gaan verdwijnen werd al verwacht. KPN maakte eind vorige maand bekend dat het bedrijf na bijna 20 jaar gaat stoppen met het jongerenmerk Hi omdat het aanbod van Hi en KPN te veel naar elkaar toe is gegroeid. Hi zal dan ook verder gaan onder de naam 'KPN'.

Volgens iCulture heeft Apple geen redenen opgegeven waarom Apple niet langer abonnementen van KPN en Hi verkoopt. In omringende landen is overigens een vergelijkbare trend zichtbaar. In Duitsland is Apple zelfs alweer terug bij haar oorspronkelijke verkoopmodel waarbij de Apple iPhone nog maar met één provider verkrijgbaar is in de Apple Stores. In Duitsland kunnen klanten in Apple Stores enkel nog abonnementen bij de Duitse tak van T-Mobile afsluiten.

Of Apple ook in Nederland terug zal gaan naar een situatie waarbij de iPhone nog maar met abonnementen van slechts één provider gecombineerd kan worden is momenteel niet duidelijk.

Overigens is het nog steeds mogelijk om een Apple iPhone te combineren met een abonnement bij Hi of KPN. Onafhankelijke telecomwinkels en webwinkels bieden nog wel de mogelijkheid om een (simlockvrije) Apple iPhone te combineren met een abonnement van KPN of Hi. Ook op de website van KPN is de Apple iPhone nog steeds verkrijgbaar.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10